woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bezoek Paleispark rondom Het Oude Loo

Foto: Apeldoorns Gidsen Collectief

Het Paleispark rondom het jachtslot Het Oude Loo is nog tot en met eind mei opengesteld voor publiek. Grijp deze kans om op woensdag 22 mei, zaterdag 25 mei, zondag 26 mei en woensdag 29 mei onder deskundige begeleiding van een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief dit prachtige park te verkennen. De gidsen nemen je mee door de rijke geschiedenis van het park, dat momenteel schittert met bloeiende rododendrons en azalea’s. De wandeling start om 14.00 uur bij de ingang van het Paleispark, op de parkeerplaats van Museum Paleis Het Loo, links naast het entreegebouw.

Aanmelden en Kosten
Vooraf aanmelden voor deze wandeling is noodzakelijk. De kosten bedragen €7 per persoon en €4 voor kinderen, inclusief entreeticket voor het Paleispark. Jaarkaarthouders betalen €2 minder. Houd ook rekening met parkeerkosten.

Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op www.apeldoornsgidsencollectief.nl.

Centrumwandeling door Apeldoorn
Op zondag 26 mei staat de populaire Centrumwandeling weer op het programma. Ontdek de geschiedenis van Apeldoorn, dat van een klein dorp uitgroeide tot een stad met aanzien, zij het zonder stadsrechten, wat ook voordelen met zich meebracht. De gids vertelt over de vaak onbekende geschiedenis van Apeldoorn en laat ware kroonjuweeltjes uit deze historie zien.

Startpunt en Kosten De wandeling begint om 14.00 uur op de hoek van de Hoofdstraat/Deventerstraat bij de juwelier. Voor deze wandeling is opgave van tevoren niet nodig. De kosten bedragen €5 voor volwassenen en €2 voor kinderen van 6-12 jaar, contant te betalen bij de gids.