woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

TOTZO, een ontmoetingsinitiatief van Stimenz, maakt kans op een Appeltje van Oranje 2024!

Foto: Stimenz

Vanaf woensdag 22 mei kunnen mensen stemmen op TOTZO, een van de 50 projecten die in de race zijn voor de prestigieuze Appeltjes van Oranje, jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds. Dit jaar ligt de nadruk op het thema ‘Eenzaamheid verminder je samen!’, waarbij de prijzen gaan naar initiatieven die succesvol mensen samenbrengen en eenzaamheid bestrijden. Een op de zeven Nederlanders voelt zich eenzaam, met een hogere prevalentie onder jongeren en ouderen. Het aanpakken van eenzaamheid is daarom essentieel.

Wat maakt TOTZO bijzonder?
TOTZO is een ontmoetingsinitiatief dat zich richt op het verminderen van eenzaamheid door mensen in Apeldoorn samen te brengen. Door het organiseren van diverse gezellige activiteiten, biedt TOTZO deelnemers de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en duurzame vriendschappen te ontwikkelen. Het initiatief speelt een cruciale rol in het creëren van een hechtere gemeenschap waarin niemand zich alleen hoeft te voelen.

Stem voor TOTZO!
De Appeltjes van Oranje worden in oktober uitgereikt door Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnende initiatieven ontvangen niet alleen een bronzen beeldje, ontworpen door Prinses Beatrix, maar ook een geldbedrag van 25.000 euro ter ondersteuning van hun project. Het publiek kan stemmen voor de Appeltjes van Oranje 2024 tot en met 31 mei via stem.oranjefonds.nl

Wat zijn de Appeltjes van Oranje?
De Appeltjes van Oranje zijn jaarlijkse prijzen die uitzonderlijke sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden erkennen en belonen. Het Oranje Fonds, opgericht om sociale cohesie en participatie te bevorderen, selecteert projecten die een significante impact hebben op hun gemeenschap. Dit jaar ligt de focus op initiatieven die eenzaamheid verminderen door mensen actief te betrekken en te ondersteunen.

Waarom stemmen op TOTZO?
TOTZO biedt een oplossing voor een probleem dat velen raakt: eenzaamheid. Door hun activiteiten, creëren zij kansen voor mensen om nieuwe verbindingen aan te gaan, wat leidt tot meer sociaal welzijn en een sterkere gemeenschap. Een stem voor TOTZO is een stem voor een initiatief dat daadwerkelijk het verschil maakt in het leven van veel mensen.

Steun TOTZO en help hen kans maken op het Appeltje van Oranje 2024! Vergeet niet om vóór 31 mei je stem uit te brengen via stem.oranjefonds.nl. Samen kunnen we eenzaamheid bestrijden en zorgen voor een verbonden samenleving.