woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoornse Sportweek afgetrapt met Sportplein Beweegfestival

Foto: Rob Voss

Sportservice Apeldoorn organiseert dit jaar de Apeldoornse Sportweek met een reeks beweegactiviteiten verspreid door de hele stad. Van 26 mei tot en met 7 juni 2024 kunnen inwoners deelnemen aan diverse sportieve evenementen. De week wordt feestelijk geopend met een Beweegfestival op zondag 26 mei op het Marktplein, dat voor deze gelegenheid wordt omgedoopt tot Sportplein.

Sportplein Beweegfestival
Op 26 mei vindt het Sportplein Beweegfestival plaats op het Marktplein van 13:00 tot 17:00 uur. Het plein zal in het teken staan van sport en beweging, met activiteiten zoals straatvoetbaltoernooien, een Kids Zone, 3×3 basketbal, het NK Stoepranden en andere beweegactiviteiten voor jong en oud. Ook zijn er speciale programma’s voor doelgroepen die moeite hebben met sporten:
Beweegmakelaars: Voor mensen die het moeilijk vinden om te sporten of bewegen, zoals deelnemers aan een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) of doorverwezen vanuit de zorg.
Uniek Sporten: Helpt mensen met een beperking om te sporten met advies en ondersteuning.
Life Goals: Richt zich op kwetsbare groepen zoals dak- en thuislozen, vluchtelingen en verslaafden om via sport nieuwe energie en zelfvertrouwen te vinden.

Daarnaast zal het Smash-record starten tijdens het festival en worden er sportspullen ingezameld voor de Sportspullenbank.

Omnisport Clinics
Op maandag 27 en dinsdag 28 mei worden de Omnisport Clinics georganiseerd voor het basis- en voortgezet onderwijs. Meer dan 550 leerlingen maken kennis met diverse sporten zoals schermen, volleyballen, judo, kickboksen, hip-hop dansen en skeeleren, in samenwerking met lokale sportaanbieders.

Groot Zonnehoeve Open
Op woensdag 29 mei vindt de Groot Zonnehoeve Open plaats op het Cruyff Court aan de Voorwaarts. Dit evenement is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of beperking. Aanmelden is niet nodig.

Binky’s Beweeg Week
Bij Speelboerderij Binky kunnen bezoekers van 26 mei t/m 2 juni deelnemen aan beweegspellen. Bij elk spel vind je een letter die samen een woord vormen. Dit initiatief biedt een leuke en actieve manier om te bewegen tijdens je bezoek aan Binky.

Zwemmen met korting bij Boschbad & Aquacentrum Malkander
Op woensdag 29 mei kunnen bezoekers tussen 13:00 en 15:00 uur voor €5,- zwemmen bij Boschbad en Aquacentrum Malkander. Je kunt tot sluitingstijd blijven en vooraf aanmelden is niet nodig.

Asselse Mijl
De Asselse Mijl is een loopevenement op vrijdag 7 juni van 19:00 – 23:00 uur, waarbij deelnemers 1,6 km op hun eigen tempo kunnen lopen. Het evenement, inclusief de Passerel Unieke Loop en de Qamp Rollator Loop, biedt een gezellige avond met muziek, drankjes en een verloting. De start is op de hoek van de Asselsestraat en de Henri Dunantlaan. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website van Sportservice Apeldoorn: Asselse Mijl

Sportspullenbank
Tijdens en voorafgaand aan het Sportplein Beweegfestival kunnen mensen hun ongebruikte sportspullen doneren bij speciale inzamelpunten in Apeldoorn. Deze spullen worden na afloop gedoneerd aan de Sportspullenbank.

Overige activiteiten
Ook tijdens reguliere Sportservice activiteiten wordt aandacht besteed aan de Apeldoornse Sportweek. Dit omvat activiteiten voor senioren (Golden Sports en het Beweeghalfuurtje), Level Up en Sport van de Maand voor kinderen van groep 3 t/m 8.

Smash-record
Gedurende de Apeldoornse Sportweek werken we aan het vestigen van een Apeldoorns smashrecord. Doe mee en help ons dit record te bereiken!

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten tijdens de Apeldoornse Sportweek, bezoek Sportservice Apeldoorn

Accres 25 jaar
Sportservice Apeldoorn maakt deel uit van Accres Holding B.V., dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Sinds 1999 beheert Accres het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Apeldoorn. Vandaag de dag beheert Accres meer dan 80 locaties, waaronder sporthallen, wijkcentra, zwembaden, kinderboerderijen en een stadspark. Lees meer over het jubileum op Accres 25 jaar.