dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tot 15 maart aanmelden voor Open Atelierroute 2020

Foto: Stichting Ateliers Apeldoorn

In het weekend van 16 en 17 mei openen vele professionele kunstenaars in de gemeente Apeldoorn hun atelier, om bezoekers te laten kennismaken met hun werk. Kunstenaars die willen deelnemen aan de Open Atelierroute kunnen zich tot 15 maart aanmelden, door het insturen van een aanmeldformulier. Dit formulier en de voorwaarden zijn te vinden op de website www.ateliersapeldoorn.nl/.

Niets is zo leuk als het nemen van een kijkje in de werkruimte van een kunstenaar en te zien hoe zo’n kunstenaar werkt. Tijdens elke editie van de Open Atelierroute in Apeldoorn is er keuze uit tal van locaties. Vorig jaar namen maar liefst 51 kunstenaars op 39 adressen deel. De route trekt veel mensen die geïnteresseerd zijn in kunst én in het verhaal dat de kunstenaar daarbij kan vertellen.

Werkruimte in gemeente Apeldoorn
De Open Atelierroute wordt voor de 22e keer georganiseerd door Stichting Ateliers Apeldoorn (SAA).  Kunstenaars die deelnemer zijn van de stichting zijn van de partij, maar ook andere (semi)professionele kunstenaars met een werkruimte binnen de gemeentegrenzen kunnen meedoen. Zo wordt het nog aantrekkelijker voor bezoekers om meerdere adressen te bezoeken.

Aanmelden als kunstenaar
Op de website van Stichting Ateliers Apeldoorn is het aanmeldformulier te vinden. Kunstenaars van buiten SAA kunnen deelnemen tegen betaling van 55 euro. SAA verzorgt de publiciteit rond het evenement, met o.a. een glossy brochure, poster en routekaart.

Overzichtstentoonstelling ook weekend vooraf
In het weekend vóór Open Atelierroute (dus op zaterdag 9 en zondag 10 mei) is er al een overzichts­tentoonstelling in de LOOLAAN GALERIE, Loolaan 31a, met één werk van elke deelnemende kunstenaar. Zo kunnen bezoekers een gerichte keuze maken, welke ateliers ze willen bezoeken.