woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Eerste Solar Carport in Apeldoorn bij Centraal Beheer officieel in gebruik genomen

Foto: Centraal Beheer

3200 zonnepanelen sieren sinds maandag 10 februari het dak van de nieuwe parkeerplaats van Centraal Beheer aan de Laan van Malkenschoten. De groene energie die hiermee wordt opgewekt, levert samen met de 600 panelen op het Ontmoetingsgebouw zo’n 15% stroom van het totale energieverbruik op de campus.

Het nieuwe zonnepanelen ontwerp heet Zonnebos. Bij de bouw van de parkeerplaats is rekening gehouden met hergebruik van materialen. Zo is het terrein aangelegd met gebruikte straatklinkers. Ook zorgde de lichte, innovatieve staalconstructie voor minder materiaalgebruik. Het regenwater wordt ondergronds opgevangen in een infiltratiesysteem. En onder het parkeerdek zijn er dertig laadpunten voor elektrische auto’s met een gelijktijdig laadvermogen. Er kunnen 300 auto’s parkeren onder het solar dak. In totaal worden er dagelijks 2550 auto’s geparkeerd aan de laan van Malkenschoten.

Duurzaam
Centraal Beheer helpt sinds enkele maanden ook haar klanten bij de aanschaf van zonnepanelen en het verduurzamen van woningen. Dat Centraal Beheer, onderdeel van Achmea, nu haar eigen kantoorpand in Apeldoorn verduurzaamt, past dus ook goed bij de dienstverlening van Centraal Beheer. Hiermee draagt Centraal Beheer haar steentje bij aan een beter klimaat.