zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Top2000-kerkdienst in de monumentale Grote Kerk in Apeldoorn

Foto: Jan Cees Wouters

Op zondag 22 december, om 19:00 uur, organiseren de Grote Kerk en de Goede Herderkerk een Top2000-kerkdienst in de Grote Kerk aan de Loolaan in Apeldoorn.  Wie van mening is dat popmuziek en een kerk niet samengaan, heeft vast nog nooit een Top2000 viering meegemaakt.  

De monumentale Grote Kerk aan de Loolaan in Apeldoorn biedt voor het derde jaar op rij een podium aan de top band Major Seventh. Zij brengen veelal herkenbare popsongs die een boodschap in zich hebben, die je misschien nog niet had ontdekt. “Maar dit jaar gaan we er nog een schepje bovenop doen”, vertelt ds. Annelies Jans, die op zondag 22 december de dienst zal leiden, vol enthousiasme. “Het Apeldoorns Popkoor verleent haar medewerking aan deze bijzondere happening door een spetterend voorprogramma te verzorgen. Zorg dus dat je echt 18.30 u. een mooie plek hebt als je niets van deze swingende avond wilt missen.”

Tijdens deze bijzondere muzikale viering komen nummers van artiesten met klinkende namen voorbij: Queen, Guns ’N Roses, Ramses Shaffy, U2, Bløf, The Script, Lady Gaga en nog veel meer! “Een mooi voorbeeld is de bekende hit van Lauren Daigle  ‘You say’. Het thema van de avond ‘You say I am loved’ vindt hier zijn oorsprong. ‘Jij zegt dat je van me houdt wanneer ik niets voel. Jij zegt dat ik sterk ben als ik mezelf alleen maar een slappeling vind. Jij zegt dat ik vastgehouden word, als ik tekortschiet. Als ik nergens thuis ben, dan zeg Jij dat ik bij Jou hoor’, citeert ds. Annelies Jans. “Woorden die we in de donkerte op weg naar kerst, goed kunnen gebruiken. Alsof God zelf ons deze woorden van genade inblaast.  De Top2000 dienst met als decor de historische Loolaan kerk vormt zo een prachtige opmaat naar de kerst.”

Zondag 22 december gaan de deuren van de Grote Kerk om 18:00 uur open. Het voorprogramma begint om 18:30 uur. De kerkdienst start om 19:00 uur. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te genieten en elkaar te ontmoeten met een drankje! De toegang is gratis. De opbrengst van de collecte is bestemd voor kwetsbare kinderen in Moldavië voor wie het leven vaak donker is.

Het laatste nieuws is te vinden op www.top2000kerkdienst.nl/apeldoorn en  www.facebook.com/Top2000GroteKerkApeldoorn/