maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Inspirerende verhalen oogsten tijdens het Noordoogst Podium

Foto: Drie dames van Vrouwengroep 1005 aan het woord | Stimenz

Op woensdagmiddag 27 november vond voor de tweede keer het Noordoogst Podium plaats. Net als vorig jaar stonden bewoners van Apeldoorn Noord Oost in de spotlights en presenteerden een aantal van de vele mooie initiatieven die er in de wijk gebeuren. Het was een feestelijke middag voor en door wijkbewoners die in het teken stond van verhalen delen, elkaar ontmoeten en samen eten.

De bijeenkomst werd geopend met een dans door Jay en een welkomstwoord van wethouder Wim Willems. De podiumoptredens waren inspirerend en de oogst van het afgelopen jaar was niet mis. Zo was er het verhaal van Abdulkader, die 3 jaar geleden is gevlucht voor het geweld in Syrië. Hij heeft een speciaal opleidingstraject voor statushouders gevolgd en is opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Drie dames van de Vrouwengroep 1005, vertelden over hun groep waarin verschillende culturen samenkomen en over hun uitstapje naar Den Haag. Verder kwamen nog veel mooie initiatieven naar voren, zoals het wekelijkse NAH koffie-uurtje in de Gentiaan; het Sprenkelaar Nazomerfeest, burendag in de Medea en Normastraat, kunst en cultuur voor kinderen met en zonder beperking in ’t Kristal, een dans-driedaagse voor kinderen rondom de Aristotelesstraat en verschillende projecten voor jeugd- en jongeren in de wijk. Allemaal mooie verhalen waarin mensen met ondersteuning van professionals mooie initiatieven in de wijk zijn gestart, waardoor de samenhorigheid is toegenomen en bewoners omkijken naar andere bewoners.

De oogst van de samenwerking tussen bewoners en professionals laat zien hoeveel goede dingen er gebeuren in de verschillende wijken in Apeldoorn Noordoost. Veel bewoners gaven aan dat ze niet wisten dat er zoveel mensen iets voor elkaar of voor de buurt betekenen. Ook de gemeente Apeldoorn was vertegenwoordigd door een aantal ambtenaren en raadsleden en zij toonden zich onder de indruk. Het Noordoogst Podium is een initiatief van het welzijnsnetwerk Noordoost in samenwerking met bewoners. Partners in het welzijnsnetwerk Noordoost zijn: Vérian, MEE, Don Bosco en Stimenz.