zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Theaterproductie ‘A Christmas Carol’ in GIGANT om de feestdagen in te luiden

 

Foto: Gigant

GIGANT vertoont op 22 en 23 december een productie van het welbekende verhaal ‘A Christmas Carol’ in haar theaterzaal. In 2016 was deze productie van Dickens’ wereldberoemde verhaal een daverend succes, nu brengen Aad van der Waal (stadsdichter en theatermaker) en Frans Scholten (theaterdocent) weer een editie op de planken. De theaterproductie is geschikt voor jong en oud en wordt gespeeld door zo’n 30 cursisten en 10 deelnemers van Theatergroep Het Apeldoornse Schaep.

 

Spelers hebben samen in 15 lessen gewerkt aan een unieke bewerking van deze klassieker. De theatergroep combineert muziek en spel, wat de voorstelling sfeervol en uniek maakt. Van de voordeur van GIGANT tot in de coulissen zullen de personages uit Dickens’ verhaal u meenemen in de gedachtewereld van de vrek Ebenezer Scrooge.

‘A Christmas Carol’
Dickens’ wereldberoemde verhaal speelt zich af op Kerstavond, wanneer de hoofdpersoon Ebenezer Scrooge de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley tegenkomt. Scrooge is een egoïstische, oude en verbitterde vrek met alleen oog voor z’n eigen rijkdom, zijn familie en personeel gunt hij geen blik waardig. De geest van Marley weet hem te vertellen dat als hij zijn leven niet snel betert, hem geen plezierige toekomst wacht. Die nacht wordt hij door nog 3 andere geesten bezocht (van het verleden, het heden en de toekomst) die hem pas echt met de neus op de feiten drukken.

Praktische informatie

Datum:                zaterdag 22 en zondag 23 december 2018
Tijd:                       zaterdag deur open: 19:45  | aanvang: 20:00 zondag deur open: 14:45 | aanvang: 15:00 uur
Locatie:               Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang:             normaal: €7,50, vrienden: €6,50, kinderen t/m 12 jaar: €3,50