woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

The Fortunate Sons brengen op 2 maart ode aan CCR in GIGANT

Foto: Eigen Archief

In 2019 is het 50 jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival (CCR) een legendarisch optreden gaven op het al even zo legendarische Woodstock Festival. Ter gelegenheid van dit jubileum brengen The Fortunate Sons deze show op zaterdag 2 maart integraal naar de popzaal van GIGANT. De deuren van de zaal openen om 20:00 en het concert start om 20:30. Tickets kosten €17,50 en Vrienden van GIGANT betalen €15,50. Tickets zijn te koop aan de kassa van GIGANT en via www.gigant.nl.

Ondanks het nachtelijke uur van de Woodstock-show en het feit dat de show in geen enkele officiële Woodstock uitgave is opgenomen, is de show van CCR nog altijd één van de hoogtepunten van het festival. Een optreden waar 50 jaar later nog steeds over wordt gepraat! Het waren de hoogtijdagen van CCR, waarin de band met haar eigenzinnige mix van pakkende hits en uitgesponnen improvisaties haar unieke klasse etaleerde.

The Fortunate Sons vertolken al meer dan 10 jaar op overtuigende wijze de muziek van Creedence. Hun interpretatie van de pakkende songs oogst steevast veel lof en waardering. Wanneer het intro van Born On The Bayou wordt ingezet en de ritmesectie, bestaande uit Ipo van Drooge op drums en Marco Oonincx op bas, invalt dan voel je een golf van opwinding door de zaal gaan. En wanneer zanger Toon Eppink de eerste woorden in de microfoon brult dan zie je de hoofden goedkeurend meedeinzen op het ritme van de muziek.

Speciaal voor deze ‘50 Jaar na Woodstock’ clubtour heeft de band een vierde man ingelijfd om de authentieke CCR-sound nog dichter te benaderen. In de Rotterdamse multi-instrumentalist/ zanger Jan van Bijnen hebben ze de juiste man gevonden die precies aanvoelt wat de muziek nodig heeft om het publiek mee te nemen op de ultieme CCR-trip.

Naast de integrale uitvoering van de Woodstock set zal de show aangevuld worden met een greep uit het glansrijke CCR repertoire. De lange rij hits zorgt voor een feest der herkenning, met hier en daar plek voor een juweeltje van een albumtrack of b-kantje voor de echte die-hard fans en fijnproevers.