zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

The Children Act eerste film in nieuw seizoen Boek & Film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie

Foto: CODA

, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. The Children Act is dinsdag 23 oktober de eerste film van dit nieuwe seizoen. De avond begint zoals altijd om 19.30  uur in Gigant met een inleiding door filmdocent Harry Peters; de boeken zijn (in beperkte oplage) uiteraard te leen in CODA Bibliotheek; de Nederlandse titel is De Kinderwet. In totaal staan dit seizoen acht avonden gepland; wie alle avonden bij wil wonen, kan het best een passe-partout kopen: u betaalt dan voor slechts zeven avonden. De kaartverkoop bij Gigant is inmiddels gestart.

The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film: Fiona Maye (Oscar®-winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof. Ze staat bekend om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Vanwege grof taalgebruik en aangrijpende scenes is deze film niet geschikt voor kinderen jonger dan negen jaar.

De avond
Iedere avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna u gezamenlijk de film gaat kijken. Na afloop ontvangt u en reader met informatie over het boek, de film, regisseur en de acteurs.

Andere data
Dit seizoen staan er naast The Children Act nog zeven prachtige verfilmingen geprogrammeerd zoals

The Sisters Brothers (20 november), Wildlife (18 december) en Das schweigende Klassenzimmer (15 januari 2019). Andere data zijn 19 februari, 19 maart, 23 april en 28 mei 2019. Op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm is ongeveer drie weken voorafgaand aan iedere Boek & Film-avond meer informatie over die boekverfilming te lezen. Deze informatie is ook te vinden op www.gigant.nl.

Passe-partout
Ook dit seizoen kunt u weer een passe-partout kopen: voor € 77,- (of € 63,- als u Vriend van Gigant of lid van CODA Bibliotheek bent) bekijkt u alle acht voorstellingen voor de prijs van zeven. Zowel het passe-partout als losse kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant of online via www.gigant.nl. Losse kaarten kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Bestelt u uw kaartje online, dan betaalt u € 1,20 transactiekosten.