woensdag, december 1Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tai Chi LMA voor Frederik Jan en Wesley

Foto: Shaolin He Yong Gan

Frederik Jan Jüngen en Wesley Broekhuis van Shaolin He Yong Gan Apeldoorn zijn toegelaten tot de Leraar Martial Arts opleiding van de STN. De toelatingscommissie van de Stichting Taijiquan Nederland STN organiseerde deze selectie dag eind september 2021.

Het Tai Chi Chuan was lang geleden een vechtkunst, maar is tegenwoordig meer een bewegingsleer voor de gezondheid. De Stichting Taijiquan Nederland de STN, ziet erop toe dat de kwaliteit van Tai Chi scholen hoog blijft. Eind september waren er de toelatingstesten waarin Frederik Jan Jüngen en Wesley Broekhuis zowel theorie, eigenvaardigheid en lesgeven moesten demonstreren.

De commissie bestond uit: Ellen Shoemaker, Peter de Koning, Lucas van der Aart en Robert Bosma. Van alle aanmeldingen zijn er 3 toegelaten tot de opleiding van de STN waaronder Apeldoorners; Wesley, Frederik Jan en Cora Postma van Tai Chi school Shen uit Zwolle. Het wordt steeds belangrijker dat vechtsport leraren gediplomeerd worden, omdat kennis en kunde met aantoonbare papieren steeds meer kwaliteitseisen worden voor goede lessen.

Wilt ook lessen volgen in de Chinese vechtsport, kijk dan op www.shaolin-vechtkunst.nl