zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Sven Scholten nieuwe stadsfotograaf Apeldoorn

Foto: Sven Scholten

Sven Scholten volgt de huidige stadsfotograaf Medea Huisman op. Medea was sinds 2017 stadsfotograaf. Sven zal voor de periode van twee jaar stadsfotograaf zijn (tot augustus 2021).

De selectiecommissie ziet in Sven een goede ambassadeur van Apeldoorn en haar inwoners die zijn passie voor en kennis van fotografie op een eigen, inspirerende wijze weet over te dragen. Hij heeft in zijn relatief korte loopbaan als fotograaf al veel bereikt en is goed in staat contact te maken met uiteenlopende groepen in de Apeldoornse samenleving. Fotografie is voor hem geen werk maar het documenteren van het leven dat gevierd mag worden.

Geraakt door pure emotie en geïnspireerd door lichtval en compositie dat is Apeldoorns nieuwe Stadsfotograaf Sven Scholten (1989) voortdurend.

Toen Sven werd gebeld door de commissie met de vraag of hij de komende 2 jaren Stadsfotograaf van Apeldoorn wilde worden, gooide hij er meteen een enthousiaste vreugdekreet uit! “Wow wat een eer dat ik, jongen uit Beekbergen, en dus ook Apeldoorner in hart en nieren, dit de komende 2 jaren mag gaan doen!”

Een aantal jaren geleden, nog werkzaam als machinebankwerker, maakte Sven Scholten (1989) een soloreis naar Nieuw Zeeland en werd daar gegrepen door het fotografievirus. Hij wilde alles weten over fotografie en schreef zich kort daarna in bij de fotovakschool Apeldoorn waar hij in mei 2016 Cum Laude afstudeerde. Sinds mei 2015 is hij zelfstandig fotograaf en richt zich met veel passie op de portret en reclamefotografie. Sven vindt het heerlijk om te werken in zijn eigen studio De Beeldbunker in Apeldoorn, maar gaat ook graag op pad om mensen in hun natuurlijke habitat of in de natuur te fotograferen, zowel in de stad als in de omliggende dorpen.

De commissie verwacht dat Scholten op autonome wijze zijn pad als stadsfotograaf uitstippelt, in afstemming met andere fotografische activiteiten zoals Fotografencafé en de tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad. In augustus zal Sven zichzelf en zijn ideeën presenteren op een nog nader te bepalen locatie.