woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stoomtrein in Apeldoorn te vroeg vertrokken?

Foto: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

De vrijwilligers van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) konden niet langer wachten! Werd het rijseizoen traditioneel met Pasen geopend, dit jaar stoomt het al een week eerder op de Veluwe. 

De stoomlocomotieven en rijtuigen hebben weer het nodige onderhoud gehad en staan al op zondag 14 april klaar voor een nostalgische treinrit over de Koningslijn tussen Apeldoorn en Eerbeek. Gewoontegetrouw staat de stoomtrein óók klaar voor een heerlijke stoombeleving op beide Paasdagen 21 en 22 april.

Lunchen in de stoomtrein
Vanaf 14 april is het het hele seizoen mogelijk om iedere zondag te genieten van een heerlijke lunch in een speciaal luxe restauratierijtuig, dat meerijdt met de stoomtrein. Wanneer de locomotief al stomend en sissend in beweging komt, gaan de koks in de keuken van het rijtuig aan de slag om een uitgebreide lunch te bereiden.  Terwijl de reiziger geniet van het voorbijtrekkende Veluwse landschap, wordt deze aan tafel geserveerd. Een nostalgische en smakelijke ervaring voor het hele gezelschap.

Pannenkoeken in de meivakantie
Ook tijdens de voorjaarsvakantie rijdt de VSM, inclusief het lunchrijtuig, en wel op dinsdag 30 april, woensdag 1 mei en donderdag 2 mei. Het restauratierijtuig wordt dan ingezet als speciaal pannenkoekenrijtuig. Hier smullen jong en oud van overheerlijke versgebakken pannenkoeken. Een unieke beleving voor het hele gezin.

Op onderzoek in het stoomdepot
Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot Beekbergen. De stoomlocomotief rijdt het depot in om de voorraad kolen en water bij te vullen. Voor reizigers tegelijk dé kans om de grote verzameling locomotieven van dichtbij te bekijken, in het stoomdepot en de werkplaats. Op beide Paasdagen kunnen kinderen in het museumdepot op zoek naar verstopte paaseieren. Voor degenen die een paasei hebben gevonden ligt er een presentje klaar in de souvenirwinkel in het stationsgebouw.

In verband met de capaciteit is het voor de lunch en pannenkoekenlunch noodzakelijk om online te reserveren via www.stoomtrein.org. Gewone treinkaartjes zijn op de rijdagen verkrijgbaar in het stationsgebouw in Beekbergen en bij de conducteur in de stoomtrein.