woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stichting Present stuurt koffiebus de weg op: gratis koffie met warme aandacht

Foto: Rob Voss | Gemeente Apeldoorn

Vanaf 15 juni staat er op woensdagmiddag in elke even week van 14.00 tot 16.00 uur een koffiebus geparkeerd in de Maten. De koffiebus doet dienst als mobiele ontmoetingsplaats: op het uitgestalde terras bij de bus kunnen inwoners onder het genot van een gratis kop koffie contacten leggen met anderen. Ouderen, mensen die zich eenzaam voelen, buurtbewoners, jongeren, alleenstaanden: iedereen is welkom.

Met het project ‘Buurtkoffie Apeldoorn’ wil Stichting Present op een laagdrempelige manier het contact tussen inwoners stimuleren.  En zo bijdragen aan de strijd tegen eenzaamheid. De vrijwilligers van de koffiebus schenken niet alleen koffie, zij bieden ook een luisterend oor en helpen de mensen met elkaar in contact te komen.

Wethouder Anja Prins is erg blij met dit initiatief: ‘’Iedereen voelt zich wel eens eenzaam of alleen. Niet alleen ouderen, maar bijvoorbeeld ook jongeren, alleenstaanden en nieuwe Apeldoorners. Op zo’n moment kan wat contact, afleiding en een praatje al enorm het verschil maken. De koffiebus biedt de mogelijkheid om met een bakkie koffie gewoon even onder de mensen te komen.’’

Locatie
De koffiebus staat geparkeerd bij het speelveld Matenveld, tussen basisschool De Sjofar en de Schrijnwerkershorst ter hoogte van nummer 512. De bus staat er op woensdagmiddag in de even weken, van 14.00 tot 16.00 uur. In de toekomst zal de koffiebus ook in andere wijken komen te staan.

Vrijwilligers gezocht
Lijkt het u leuk om als chauffeur en/of als gastheer of gastvrouw betrokken te zijn bij ‘Buurtkoffie Apeldoorn’? Mail dan naar buurtkoffie@presentapeldoorn.nl of bel naar 055-576 79 97.

Vragen?
Kijk voor meer informatie op www.buurtkoffieapeldoorn.nl of neem contact op met Stichting Present.