donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Instroomgroep Theater WirWar voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Foto: Gigant

Vanwege het succes van theatergroep WirWar, een theatergroep voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), wordt in het seizoen 2022 / 2023 gestart met een tweede theatergroep voor mensen met NAH. De docenten van deze tweede groep zijn zelf ervaren spelers met (N)AH. Ze spelen met veel plezier in de eerste WirWar groep en vinden het heel leuk om de tweede groep te gaan leiden. Zijzelf worden hierin begeleid door ervaren theaterdocent Aad van der Waal. De instroomgroep gaat van start op vrijdag 30 september in het cursushuis van GIGANT.

Missie/visie/doelstelling
De spelers van Wirwar bezitten unieke ervaringsdeskundigheid op het gebied van aangeboren of niet aangeboren hersenletsel. Deze deskundigheid wordt ingezet om in theatervoorstellingen te vertellen over hersenletsel zodat anderen geïnspireerd, geïnformeerd worden. Door het theater krijgen de deelnemers de kans te participeren in de wereld van de kunst en cultuur. Marcel Wentink, een van de spelers van WirWar vertelt: “We willen met Wirwar theaterproducties voor en door mensen met (N)AH realiseren. Dit doen we door met een lage drempel en met oog voor inclusie te laten plaatsvinden in een regulier kunst- en cultuurcentrum. Mensen met (N)AH worden uitgedaagd op zoek te gaan naar eigen talenten in een inspirerende omgeving met ervaren theatermakers.”

KOM, laat je zien!
De instroomgroep van Theater WirWar is onderdeel van het project KOM, laat je zien!. Dit project is een initiatief van InKluzie, MEE Veluwe, De Klup en GIGANT en wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het doel van KOM, laat je zien! Is mensen met een beperking van alle leeftijden en afkomst actief mee te laten doen aan kunst & cultuur in Apeldoorn en ze zichtbaarheid te bieden. Op die manier worden zij meer met elkaar en met anderen verbonden en werken we toe naar een zichtbare en groeiende gemeenschap met toekomstperspectief.

Alle informatie over Theatergroep WirWar én de instroomgroep is te vinden op www.gigant.nl.