zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stem mee voor de ISA Trofee!

Foto: Pixabay

Op vrijdag 15 november wordt in de City Lounge voor de achtste keer de InterService Apeldoorn Trofee uitgereikt aan de Apeldoornse serviceclub met het meest aansprekende goede-doelen project van de afgelopen drie jaar. Er zijn zeven genomineerde projecten. De prijs is een mooie sculptuur van kunstenares Hennie Froeling en een bedrag van 1500 euro, te besteden aan een goed doel.

Heel Apeldoorn kan vanaf vandaag meestemmen via de ISA website www.interserviceapeldoorn.nl/stemmen

Hier is ook nadere informatie te vinden over de projecten die meedingen. Stemmen kan tot en met 14 november.

Hoewel vaak onzichtbaar voor het grote publiek zijn de Apeldoornse serviceclubs zeer actief met de het ondersteunen van goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Daarmee vervullen zij een belangrijke functie in de Apeldoornse samenleving. Meestal gaat het om financiële donaties, soms gewoon om menskracht. Recente voorbeelden zijn de ondersteuning van de Veluwse Wens Ambulance, de kinderen van de Voedselbank, stichting Leesplezier, wooninitiatief De Zonnehoed, de Codeclub, het Tassenproject, Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes, en zo meer. Om het geld bijeen te brengen organiseren de serviceclubs fundraising evenementen en projecten, zoals golfwedstrijden, charity diners, autorally’s, inzamelingen, verlotingen en veilingen. Daarmee worden vaak duizenden euro’s opgehaald.

ISA is een overkoepeling van veertien Apeldoornse service clubs, waaronder Inner Wheel, Kiwanis, Lions, Rotary, Rotaract en Soroptimistclub. ISA fungeert als communicatieplatform tussen de serviceclubs en stelt zich ten doel de contacten en de samenwerking tussen de clubs te versterken. De ISA  evenementenkalender zorgt ervoor dat er geen twee evenementen op dezelfde dag gepland worden. Ook wordt informatie uitgewisseld over projecten en goede doelen. ISA bestaat  40 jaar en daarom is de uitreiking van de ISA Trofee dit jaar extra feestelijk.