maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Appoldro pakt weer Gelderse titel!

Foto: DT Appoldro

Op zaterdag 2 november werden in Gendt de Gelderse Kampioenschappen heren- en damesdubbel dynamictennis gehouden. Appoldro deed wederom mee, dit keer met vijf teams. Christelle Zola en Linsey Sellman (SSS Irene) wisten hun titel te prolongeren.

Zij speelde in de dames 55- klasse. Ondanks dat zij op voorhand al grote favoriet waren voor de titel, moest het toch nog maar even gebeuren. Over de hele dag waren er twee wedstrijden waarin ze echt op moesten letten en karakter moesten tonen. Dat deden ze dan ook en met sterk en gedegen spel bleven zij ongeslagen. Uiteindelijk wisten ze dus heel knap de titel te prolongeren!

In de 55- herenklasse kwamen verschillende teams uit van Appoldro. Namelijk, één van de favorieten voor de titel: Erick en Wilco. Daarnaast deden hierin mee: Marcel en Andre & Rolf en Maks. Laatstgenoemde team wist nog te verassen door bijna te winnen van de uiteindelijke kampioen. Verder deed Old Dutch met een team mee, zij werden laatste. Natuurlijk mochten Erik en Gert uit de Achterhoek niet ontbreken. Uiteindelijk ging het zoals verwacht tussen Erik en Gert & Wilco en Erick van Appoldro. Op deze dag werd er twee keer onderling gespeeld tussen beide teams, de rest van de wedstrijden tegen andere teams wisten beide teams overtuigend te winnen. In de onderlinge strijd in de ochtend waren Erick en Wilco de betere partij, over de hele wedstrijd gezien. Helaas wisten zij dit niet te verzilveren. In deze spannende wedstrijd stonden de heren van Appoldro telkens voor. Er moest echter met twee punten verschil gewonnen worden. Appoldro was er een aantal keren bijna, maar het lukte toch niet uiteindelijk. Zo’n wedstrijd wordt dan op details beslist en dat was natuurlijk flink balen (22-24).

In de onderlinge wedstrijd in de middag leek het erop dat Erik en Gert iets meer overwicht hadden. Alhoewel Erick en Wilco goed meekwamen. Het was wederom een spannende en energieke wedstrijd. Waarin beide teams erg tactisch bezig waren. Tijdens en na de wedstrijd was er wat kritiek op de scheidsrechters, die niet goed zaten op te letten en niet duidelijk waren. Achteraf bleek dat dit zeker drie keer nadelig uitpakte voor Appoldro. Uiteraard kan dat in een wedstrijd waarin elk punt van belang is, van invloed zijn op wie de winst pakt en kan diegene sneller uitlopen. Onderling was het tussen beide teams een sportieve eindstrijd, waarin Erik en Gert dus wisten te winnen en daarmee kampioen werden. Erick en Wilco konden verder tevreden terugkijken op het geleverde spel deze dag.

In de 55+ herenklasse deden Bert en Diederik mee. Hier waren maar liefst drie klassen, vandaar dat er in de ochtend een voorcompetitie was en in de middag op sterkte werd ingedeeld. In de middag kwamen de heren in de C-klasse. Echter, hierin wisten zij uiteindelijk wel een tweede plek te veroveren!

Al met was het weer een mooie toernooi dag voor onze teams. Zowel op recreatief als prestatief niveau. Tussen al het fanatieke gedoe door was er ook nog genoeg ruimte voor gezelligheid. Zo was er tijd voor gezellig weerzien. Ook gingen we traditiegetrouw weer naar de plaatselijke Chinees in Gendt. Dit keer gingen ook onze tennisvrienden van andere verenigingen en de bond mee!
Ook een keer meedoen bij DT Appoldro? Dat kan vier keer gratis! Kijk op www.Appoldro.nl en kies voor DT.