maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Start campagnejaar Mensen maken Apeldoorn

Foto: Mensen maken Apeldoorn

Het jaar 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Doel van dit jaar is om meer mensen enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk en een diverse groep mensen aan te spreken om zich in te zetten voor een ander en de samenleving.

Ook in Apeldoorn geven veel mensen aan dat zij wel wat willen doen voor een ander, juist in deze tijd. En er is steeds meer behoefte aan betrokkenheid en vrijwillige inzet bij diverse maatschappelijke problemen, of het nou gaat om sport en bewegen, gezondheid, analfabetisme, zorg of bijvoorbeeld natuur. Omdat niet iedereen de weg weet te vinden naar het vrijwilligerswerk, worden er komend jaar diverse activiteiten georganiseerd in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Met als motto: Mensen maken Apeldoorn – samen!

Voor mensen die zich wel graag vrijwillig in willen zetten, maar niet weten waar ze moeten beginnen, wordt in de eerste week van februari een actieweek georganiseerd. Van maandag 1 t/m vrijdag 5 februari zitten vrijwilligers en coördinatoren van verschillende organisaties en verenigingen klaar om telefonisch alle vragen te beantwoorden. Denk hierbij aan vragen als: Wat kun je doen als vrijwilliger? Wat levert het jou op? Waarom zou jij ook iets kunnen hebben aan vrijwilligerswerk?

Geïnteresseerden die graag meer willen weten over vrijwilligerswerk, kunnen het aanmeldformulier invullen op de website. Hier kunnen zij hun telefoonnummer doorgeven, de dag en het dagdeel waarop zij graag gebeld willen worden en waar hun interesses liggen. Vervolgens wordt er een match gemaakt met een coördinator of vrijwilliger. Liever niet bellen? Dan is er de mogelijkheid om je vragen te stellen via de Facebook-chat of via Whatsapp. Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op de website www.mensenmakenapeldoorn.nl.