donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeente start met campagne geldzorgen

Foto: Pixabay

Gemeente Apeldoorn start een campagne om mensen met geldzorgen beter te bereiken. Verantwoordelijk wethouder Maarten van Vierssen vindt dit noodzakelijk. “We zien dat mensen met geldzorgen tot wel vijf jaar wachten voordat ze om hulp vragen. Dat is zonde, want hoe eerder iemand bij ons komt, hoe beter we kunnen helpen. Dat hopen we met deze campagne te bereiken.”

Volgens de wethouder komt deze campagne op het juiste moment: “Veel mensen die het tot voor kort goed hadden, krijgen nu door corona geldproblemen. Vaak kennen zij de weg naar de juiste plek nog niet en vragen daarom geen hulp. Ook schaamte speelt een rol. Maar ze zijn zeker niet de enige. Ik wil hen aanmoedigen om hulp te vragen.”

Echtscheiding, corona of ontslag
In heel 2021 is er extra aandacht om mensen met geldzorgen te bereiken. Dat gebeurt via posters langs de kant van de weg, berichten via social media of via hulpverleners op andere gebieden die vermoeden dat er geldzorgen zijn. Doel hiervan is dat mensen met geldzorgen, groot of klein, eerder advies krijgen en om hulp vragen. Daarnaast hoopt de gemeente via de campagne het taboe rondom schulden te doorbreken. Wethouder Van Vierssen: “Eén van de grootste problemen is schaamte. Terwijl vaak omstandigheden als een echtscheiding, corona of ontslag de oorzaak zijn. Omstandigheden dus waar mensen zelf niet altijd iets aan kunnen doen. Voor mij is de campagne dan ook geslaagd als we één persoon zover krijgen om wél om hulp te vragen.” Mensen met geldzorgen kunnen terecht bij Centenkwesties, kijk op samen055.nl/centenkwesties voor meer informatie.