dinsdag, oktober 3Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stadspas Apeldoorn voor gemeentelijke regelingen

Foto: Accres | Beeldbank Apeldoorn Marketing

Vanaf maart 2021 heeft Apeldoorn haar eigen pas: de Stadspas Apeldoorn. De pas is bedoeld voor gebruikers van drie gemeentelijke regelingen. Mogelijk volgen er later meer. De pas is handig, veilig en steunt de lokale ondernemer.

Van mantelzorgwaardering tot kerstpakket
De Stadspas Apeldoorn wordt in eerste instantie gebruikt voor de mantelzorgwaardering, de RegelRecht regeling en de daaraan gekoppelde Kidskaart voor minima en het kerstpakket voor ambtenaren van gemeente Apeldoorn. De eerste twee groepen krijgen een fysieke pas. Naast de pas wordt er een app ontwikkeld, waarmee de regelingen gebruikt kunnen worden.

Lokale ondernemers
Op de Stadspas staat een geldbedrag dat bij lokale ondernemingen zoals winkels, restaurants maar ook sportclubs en cultuurinstellingen uitgegeven kan worden. Daarnaast kunnen ondernemers die deelnemen acties opzetten voor de mensen die gebruikmaken van de pas. “Met deze Stadspas geven we niet alleen het nodige of gewenste steuntje in de rug bij de gebruiker, maar we helpen ook de ondernemers van Apeldoorn,” aldus verantwoordelijk wethouder Maarten van Vierssen. “De pas stimuleert lokale aankopen en is makkelijker en veiliger in gebruik voor iedereen.”

Veiligheid
De pas helpt om de regelingen veiliger uit te voeren. De code wordt apart van de pas verstuurd, zoals ook bij bankpassen gebeurt. Hiermee is de pas een stuk minder gevoelig voor diefstal en misbruik.

Op www.stadspas.apeldoorn.nl is te zien welke ondernemingen meedoen. Later dit jaar is het ook voor andere ondernemers mogelijk om zich aan te melden als deelnemer van de Stadspas.