zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Specsavers Apeldoorn viert twintig jaar oog- en hoorzorg

Foto: Specsavers Apeldoorn

Oog- en hoorzorgketen Specsavers bestaat dit jaar 20 jaar in Nederland. En daarom werden de winkels en winkeleigenaren van het eerste uur door heel het land in het zonnetje gezet. Zo ook opticien Wilko Richter die in 2000 bij Specsavers is gestart en sinds 2001 met veel plezier de Specsavers-winkel in Apeldoorn runt. Wilko en zijn team werden verrast met een klein feestje om de fijne samenwerking te bekronen. In de feestmaand september maken alle klanten ook nog eens kans om een leven lang gratis brillen te winnen.

Bijzondere jaren in de winkel
De afgelopen 19 jaar heeft Specsavers Apeldoorn vele klanten kunnen helpen met hun oog- en hoorproblemen. “Twintig jaar geleden zijn we begonnen met een klein filiaal in Apeldoorn met vijf medewerkers, waaronder ikzelf. In het begin merkte ik dat sommige mensen nog wat huiverig waren omdat de zelfstandige opticiens er vaak al jaren zaten. Door onderscheidend te zijn in prijs en service wekten we toch de interesse van de consument. En niet zonder resultaat, want nu wij we gegroeid tot de grootste optiekketen van Apeldoorn, met zestien personeelsleden in zowel oog- als hoorzorg. Een mijlpaal waar we met zijn allen heel trots op zijn,” zegt Wilko Richter.

Verhuizen om te groeien
Wilko is inmiddels een vertrouwd gezicht geworden in de de winkelstraat van Apeldoorn. “Het mooiste dat mij is bijgebleven de afgelopen jaren is de verhuizing naar een groter en mooie pand, zodat we door konden groeien en meer klanten kunnen helpen. Op momenten dat het druk is in de winkel merken klanten daar weinig van omdat het zo ruim is opgezet. Tevens is het vele daglicht prettig voor zowel onze klanten als het personeel.”

Met veel plezier nog jaren door
Uiteraard hoopt Wilko nog jaren met hetzelfde plezier én met het team zijn klanten te helpen in de winkel. “Het is fijn om te horen en te zien dat onze klanten vrijwel altijd tevreden de deur uitgaan en dit ook vaak aan ons laten merken. Ze weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen voor al hun vragen over oog- en hoorzorg. Hierdoor gaan we met plezier naar het werk en komen we met een voldaan gevoel weer thuis. Ik hoop dat mijn team en ik nog jarenlang inwoners uit Apeldoorn en omgeving kunnen helpen.”

Maak kans op leven lang gratis brillen
Naast de winkeleigenaar en het personeel worden de klanten van Specsavers ook niet vergeten om het feestje mee te vieren. In de feestmaand september maakt namelijk iedere klant van Specsavers Apeldoorn  bij aankoop van een bril of hoortoestel kans op een leven lang gratis brillen.