zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Speciale (voor)première van El houb op Coming Out Day

Foto: still uit de film El houb | Gigant

GIGANT vertoont op Coming Out Day (11 oktober) in samenwerking met het platform Kijk Ons de voorpremière van El houb. Een film die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt. Kaarten voor de voorpremière zijn te koop via www.gigant.nl.

El houb
De Marokkaans-Nederlandse Karim (gespeeld door Fahd Larhzaoui) keert nadat hij door zijn vader betrapt is met een man, terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn familie te vertellen dat hij op mannen valt. Als zijn ouders zijn dappere bekentenis vervolgens negeren, moet Karim op zoek naar een manier om de stilte te doorbreken. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Kan hij met zijn eigen gevoelens in het reine komen en de confrontatie met zijn familie aangaan?

De speelfilm ging deze zomer in wereldpremière op het Frameline Film Festival in San Francisco, het grootste LGBTQ+ filmfestival ter wereld en werd aangekocht voor bioscoopreleases in Amerika en Canada. Internationaal vermaarde acteurs Lubna Azabal (Paradise Now, Incendies) en Slimane Dazi (Un prophète) spelen de ouders van Karim. Daarnaast spelen Nederlandse acteurs Emmanuel Ohene Boafo (winnaar van Louis d’or 2021) en Nasrdin Dchar (bekend van Rabat, Mocro Maffia) belangrijke rollen. Regisseur Shariff Nasr schreef het scenario samen met Philip Delmaar (Zenith, Keizersvrouwen, Zuidas). El houb is een BIND-productie en wordt uitgebracht door Gusto Entertainment. De film gaat 13 oktober in première in Nederland.

Hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui:
“De film laat zien dat er een alternatief is voor lijden in stilte binnen een gezin. Ik gun iedereen in dezelfde positie als Karim en zijn familie bevrijding.”

Over Kijk Ons
Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlandse artistieke film ons te bieden heeft. Kijk Ons staat voor kwaliteit, avontuur en vernieuwing. Kijk Ons zet de spotlight ook op de makers van deze films. Wie zijn zij, welke culturen dragen ze met zich mee en waarom vertellen zij hun verhalen? Kijk Ons organiseert daarom altijd inhoudelijke extraatjes bij een vertoning zoals een Q&A of een interview met cast of crew.