zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Breakdancend op de lopende band “controle” rolt naar Apeldoorn

Foto: Neeltje de Vries

Op 12 oktober om 19:30 speelt dansvoorstelling CONTROLE  in Theater Orpheus in Apeldoorn.  De mannen van 155, een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven? CONTROLE is de langverwachte opvolger van stuk, de meest recente samenwerking tussen Maas theater en dans en 155. Dit keer stunten de boys op lopende banden het podium over voor gegarandeerd spektakel en humor.

Grip op het leven of kapot strijden?
Verrotte knieën, lege zakken, vage vrienden, ouder worden, dwingende algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het van ons afglijden?

Waar ze bij hun voorstelling MOTORS nog een motor voor de deur hadden staan waarmee zij weg konden vluchten van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem, dealen ze bij CONTROLE  op een bewegende vloer met het gevoel niet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden? De voorstelling CONTROLE presenteert een medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.

Danser Erik Bos over controle
“De loopbandvloer kwam voort uit de vraag; kunnen we iets externs bedenken wat ons fysiek de controle ontneemt? Dit gebeurt namelijk de hele tijd met onze generatie. De vaste basis die je denkt te hebben, wordt de hele tijd onder je vandaan gejankt.”