vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Speciale vlaggen voor vrijheid en het Rode Kruis in tijden van quarantaine!

Foto: Delicious Media

Het is dit jaar alweer 75 jaar geleden dat Apeldoorn en daarmee Nederland werd bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. Ook Apeldoorn had mooie evenementen op de planning staan om onze bevrijding te gaan vieren, zoals het Apeldoornse Bevrijdingsfestival, de opening van de Canadian walk, het Canadees Bevrijdingsfestival en de herdenking bij het sluisje.

Dit is nog maar een kleine greep van de activiteiten die gepland stonden en helaas kunnen deze door de wereldwijde pandemie geen doorgang vinden. Bevrijdingsdag is een dag die wij nooit mogen vergeten en helemaal niet in deze tijd, waarin we zelf ervaren wat ‘beperkte’ vrijheid met ons doet.

De Veluwse Vlaggen Industrie heeft daarom, in samenwerking met het Apeldoorns Bevrijdingsfestival, een actie in het leven geroepen ‘vlaggen voor vrijheid in tijden van quarantaine’. Juist nu de maatschappelijke betrokkenheid groot is en we als samenleving naar elkaar toe trekken willen we graag maatschappelijke hulp en respect met elkaar combineren. De opbrengst van deze actie zal volledig ten goede komen aan het Rode Kruis.

Het doel van de actie ‘vlaggen voor vrijheid in quarantaine’ is om in Apeldoorn, in de periode van 17 april t/m 5 mei, zoveel mogelijk de unieke bevrijdingsvlag uit te hangen. Op deze manier kunnen we toch extra stil staan bij de 75 jarige bevrijding van Apeldoorn en Nederland.

De speciale vlaggen kun je bestellen via https://www.vlaggen.com/nederlandse-vlaggen/75-jaar-bevrijding. Nogmaals de volledige opbrengst van de actie gaat naar het Rode Kruis, een organisatie die juist in deze moeilijke tijd alle steun kan gebruiken

1 Comments

Reageren is niet meer mogelijk