maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

SOS Matrozenkoor doneert geld aan goede doelen

Foto: SOS Matrozenkoor

Het SOS Matrozenkoor heeft op donderdagavond 23 juli geld gedoneerd aan de goede doelen Broken Wings en Zuid Doet Samen. In buurthuis Ons Honk vond op feestelijke wijze de overhandiging van checks van maar liefst €1.000 plaats.

Het koor SOS Matrozenkoor treedt gedurende het jaar tientallen keren op en verdient hiermee geld voor goede doelen. Dit jaar is er geld gedoneerd aan de stichting Broken Wings uit Vaassen. Opgericht in 1997 beijvert Stichting ‘Broken Wings ’40-45’ zich ervoor om hen, die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid, te eren en komende generaties te blijven herinneren aan de offers die zij brachten. Dit gebeurt o.a. door het organiseren van herdenkingen en het geven van gastlessen op scholen.

Zuid Doet Samen bevordert in Apeldoorn-Zuid het omzien naar elkaar. Dat gebeurt met buurtassistenten in de wijk en via het buurthuis Ons Honk. In dat buurthuis vinden allerlei gezellige activiteiten plaats. De geluidsinstallatie van het buurthuis was al langer aan vervanging toe en dat kan gerealiseerd worden dankzij de gift van het SOS Matrozenkoor. Dat is ook goed nieuws voor het koor zelf: zij repeteren iedere maandagavond in het buurthuis.