zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

SIRE en Politie Apeldoorn sluiten aan bij de Liefdesmars

Foto: Eelke Nuijten

Politie Apeldoorn liet dinsdag 16 april weten aan te sluiten tijdens de Liefdesmars in Apeldoorn. Een corps agenten zal mee wandelen op de route.

Ook SIRE bevestigde steun te willen geven aan de Liefdesmars. De lopende campagne #Doeslief sluit perfect aan bij het doel van de mars. Een beste steun in de rug voor het liefdescomité. Deze kettingreactie is nét wat het initiatief nodig heeft om impact te maken.

Wie is de initiatiefneemster  van de Liefdesmars?
Het idee van de Liefdesmars werd geboren uit het continue negativisme dat door de barmhartige Apeldoornse yogadocente Amanda Kraal werd waargenomen. Zowel online als offline. Om de negativiteit een halt toe te roepen, bedacht Kraal een mars in het teken van de liefde..Inmiddels heeft zich om haar heen een liefdescomité verzameld van 7 vrijwilligers. Wekelijks treffen ze elkaar een wisselende horecagelegenheid in Apeldoorn. Steeds schuiven er nieuwe gezichten aan tijdens het overleg om mee te denken of actief deel te nemen. Zo ontstaat er een mooi aanbod aan activiteiten op de dag zelf en een rijke mix aan disciplines.

Wat is de bedoeling?
De Liefdesmars is een belevingswandeling van ca. 2,5 kilometer en slingert door een aantal mooie parken in het centrum van de stad. Het lijkt dan ook geen toevalligheid dat de Liefdesmars 2019 samenvalt met de uit België over komen waaien ‘Dag van het Park’. Een dag waarop men wordt aangemoedigd extra te genieten van de waardevolle stukjes groen in steden. De Liefdesmars is een tegenreactie op alle negativiteit om ons heen. De mars heeft geen politiek karakter en is vooral nergens tégen, uitsluitend vóór positiviteit. Door middel van het creëren van saamhorigheid en de belevingen die op de route door diverse initiatiefnemers binnen het thema neergezet worden, maken we de middag tot een event met impact.

Meedoen? Graag! Waar moet je heen?
De Liefdesmars zal gewandeld worden over een groene route door Apeldoorn.

Inmiddels heeft radiostation Veluwe Centraal haar ja-woord gegeven om startpunt te zijn van de route. Dit radiostation vindt haar thuisbasis midden in de binnenstad van Apeldoorn op het Marktplein en zendt uit vanuit de toren die kenmerkend is voor het plein. Om 13:00 uur begint de wandeling, na een power-up van RebbelCoaches. De organisatie is druk zoekende naar een locatie die als eindpunt kan dienen. De wens is uitgesproken voor een locatie rondom de Vlijtseweg. Liefst een buitenlocatie waar ook personal trainer Remco Edelenbos de boel in beweging kan zetten!

Zo’n Liefdemars is dat nou echt nodig?
Amanda dacht van wel, zo ook haar comité waarna al vele organisaties, deelnemers en bedrijven haar mening deelden. Liefde, saamhorigheid, positiviteit en verdraagzaamheid begint bij jezelf. Door massaal de mars te ondersteunen maken we een statement. Een statement dat als een olievlek zal verspreiden én hopelijk ook andere steden zal besmetten.

Overtuigd? Check dan even je agenda en teken een vet hart.
Op zondag 26 mei vindt de Liefdesmars plaats. Iedereen mag deelnemen, jong, oud, sportief of wat minder mobiel. Genoeg vrijwilligers die het een eer vinden om een rolstoel voort te duwen. Aanmelden kan via het Facebook event Liefdesmars 2019. Via deze manier kan de organisatie beter inschatten hoe groot de animo zal zijn. Maar spontaan deelnemen mag ook!

Website: www.liefdesmars.nl E-mail: liefdesmars@gmail.com Facebook: LiefdesMars 2019 Instagram: Liefdesmars