zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Sinterklaas met de boot naar De Eglantier

Foto: Angela Stouten

De intocht op winkelcentrum De Eglantier op zaterdag 23 november, wordt er één zoals je dat van het winkelcentrum mag verwachten… en meer. Want dit jaar komt Sinterklaas aan per boot en neemt hij zijn paard voor een eerste ronde over het plein.

Anders dan bij de landelijke intocht, heeft de Sint tóch een mogelijkheid gevonden om met twee van zijn kleinere boten aan te komen op de vijver naast het Violierenplein. Oh oh, zal dat wel goed gaan? In alle opzichten wordt het een traditionele intocht vol spektakel, met veel Pieten, gratis attracties en meer dan voldoende tijd om Sint een hand te geven en met hem op de foto te gaan.

Bij de intocht op De Eglantier staat de beleving van ieder individueel kind voorop. Het Sinterklaasfeest is prachtig en als je het goed viert kun je ervan genieten. Dit moment van vreugde, vertrouwen en plezier willen we aan de kinderen meegeven. Want dat is iets wat ze altijd bij zal blijven,” aldus Jos Diependaal, voorzitter van de ondernemersvereniging.

Nog vóór de aankomst van Sinterklaas springt een Piet in het water om pakjes te redden die van de boot zijn gevallen. Het koude water en zijn natte pak deren hem niet, want de cadeautjes zijn gered. Bij aankomst hoort Sinterklaas van de dappere actie. Op het Franse pleintje benoemt Sint deze dappere Piet daarom tot Gouverneur in de orde van de Gouden Pepernoot.

Abseil-Piet heeft alles gezien en begrepen en al gezorgd voor de speciale mantel van de Gouverneur. Deze komt dan ook van zeer hoog aan een koord langzaam naar beneden. Hierna komt abseil-Piet langs het lange, lange touw zelf naar beneden en kan het feest echt beginnen.

Sint loopt over het plein langs alle gratis attracties. Er is nu voor ieder kind tijd om Sint een handje te geven en met hem en zijn Pieten op de foto te gaan. Fotografe Angela Stouten maakt professionele foto’s die op de Facebook-pagina van de Eglantier geplaatst worden. Zo kan iedereen nagenieten van deze intocht en kunnen later wellicht nog mooie herinneringen worden opgehaald aan de Sinterklaastijd.

25 Pieten bevolken de Eglantier van 10.30 tot 13.00 uur. Dat je er meerdere tegenkomt is dus wel zeker. Loop langs één van de zeven gratis attracties en geniet van 10.00 uur tot 14.00 uur van een fantastisch feest. Het Sinterklaasfeest wordt afgesloten met een gezellige kinderdisco die om 13.00 uur start bij Brasserie Sillies.

Programma zaterdag 23 november op De Eglantier

10 .00 uur – 7 gratis attracties gaan open
11.00 uur – Aankomst boten Sint en Pieten bij ‘t Bolletje op het Violierenplein
11.15 uur – Sint stapt op het paard en rijdt over winkelcentrum De Eglantier
11.45  uur – Officieel welkom Sint op het Franse pleintje
12.00 uur – Dappere Piet wordt benoemd tot Gouverneur in de Orde van de Gouden Pepernoot.
12.15 uur – Sint loopt rond op het plein
13.00 uur – Sint en Pieten gaan naar huis
13.00 uur – Kinderdisco bij Sillies
14.00 uur – attracties sluiten