zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Sfeervolle Kerstmarkt mét Kerst-stoomtreinritten

Foto: VSM

Op zaterdag 15 december as. vindt vanaf 11.00u in Beekbergen weer de sfeervolle kerstmarkt plaats van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Op die dag zijn het toch al nostalgisch ingerichte Stoomdepot en het Museumstation omgetoverd tot de gezellige Veluwsche Kerstmarkt.

Sfeervol verlichte kerstkramen en  Santa’s Office
Het terrein is helemaal in kerstsfeer gebracht met kerstbomen, kerstverlichting, kerstversiering en vuurkorven. Te midden van meerdere statige stoomlocomotieven staan verlichte kerstkramen waar allerlei leuke (kerst)artikelen worden aangeboden. Dé ideale gelegenheid om originele en betaalbare kerstcadeautjes te kopen voor onder de kerstboom. Ook de Kerstman is aanwezig in zijn kantoor.

Voor jong en oud een beleving
De bezoeker waant zich terug in vroegere tijden op de Veluwsche Kerstmarkt, al slenterend langs de vele kraampjes en tussen de stoomlocomotieven. De stemmige zang van een koor zorgt voor een passende begeleiding.

Voor de kleintjes is een mini-spoorbaan aangelegd, waarop zij mee kunnen rijden met een treintje. In een ouderwetse wagon hebben de Kerstman en zijn hulp-elf hun kantoor ingericht. Daar zullen zij, helemaal in kerststemming, de kleintjes graag ontvangen. Een prachtig foto-momentje. Verderop in het stoomdepot is een stalletje ingericht met aaibare levende have.

De inwendige mens komt trouwens ook niets tekort, want natuurlijk ontbreken de warme  chocolademelk, glühwein, oliebollen en wintersoepen niet op de Veluwsche Kerstmarkt.

Unieke beleving: De Veluwsche is op stoom!
Wat de Veluwsche Kerstmarkt pas écht bijzonder en uniek maakt is dat bezoekers kunnen meereizen in de trein, die wordt getrokken door een heuse stoomlocomotief. Sissend, fluitend en sfeervol verlicht rijdt de versierde stoomtrein met de kerstmarktbezoekers heen en weer tussen de kerstmarkt en station Loenen. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud.

De toegangsprijzen voor de Veluwsche Kerstmarkt (inclusief stoomtreinrit) zijn: volwassenen € 5,00 en kinderen (4 t/m 11 jaar) €3,00. Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via www.stoomtrein.org en op de dag zelf bij de ingang van de Veluwsche Kerstmarkt.

De Veluwsche Kerstmarkt is op zaterdag 15 december  van 11:00 uur tot 19:00 uur
Locatie: Stoomdepot van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Dorpstraat 140,
7361AZ Beekbergen