zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Roots in the Woods Festival viert 10e editie

Foto: Caroline van der Waal / Beeldbank Apeldoorn

Aankomend weekend is de 10e editie van Festival Roots in the Woods. Van vrijdag 18 oktober tot en met zondag 20 oktober wordt het Beekpark in Apeldoorn weer omgetoverd tot een knus herfst festivalterrein. Je krijgt wat je gewend bent, maar dan net een beetje meer! De mainstage is niet alleen groter qua formaat, maar ook gevuld met grotere namen. Tussen de discoballen kun je dansen in de Silent Disco en de kids kunnen op ontdekking tijdens de Veluwse Avonturenroute. 

De Gigant Stage is ook dit jaar weer de plek waar je kunt genieten van de beste muziek. De hoofd act van de vrijdagavond is niemand minder dan Son Mieux. Deze Haagse nachtvlinder en romanticus schrijft zijn liedjes in het holst van de nacht en daarom klinkt zijn muziek zowel intiem als uitbundig. Geen wonder dat hun hit Everyday zowel 3FM Megahit als Radio 2 Topsong is geworden. De Dawn Brothers zijn weer terug op Nederlandse bodem na hun USA-tour en hebben nieuw album gelanceerd. Deze pretentieloze Rotterdamse bootsrockers sluiten de zaterdagavond swingend af. De Stokers maken er een feestje van met hun melancholische circuspunk en de Amerikaanse soulband Dustbowl Revival zorgt voor een groot dansfeest met bluegrass, soul, blues een rootsmuziek.

Verstopt tussen de bomen van Roots in the Woods is dit jaar ook een Silent Disco te vinden. Op zaterdag en zondag is het daar vanaf 16:00 feest! Zet je draadloze koptelefoon op en dans op hits van toen en nu, disco, house en funk of zing luidkeels mee met Andre Hazes. Op zaterdag en zondag is er ook meer dan genoeg vertier voor de kleine bezoekers. Kids kunnen een paspoort kopen voor de Veluwse Avonturenroute. In dit paspoort kunnen ze verschillende activiteiten afstempelen. Het paspoort heeft twee leuke extraatjes! Zo kun je op vertoon van het paspoort een gratis glaasje limonade krijgen en er zit een voucher in voor een gratis speurtas van de Apenheul.

Voor jong en oud zijn er gratis voorstellingen te zien. Zo kun je zaterdag op de mainstage met Nuna en de dieren uit het bos op zoek naar het Geheim van de Wilg. Een interactieve poppenvoorstelling over wijze dieren, de kringloop van de natuur en een nieuw begin. En in het Orpheus Openluchttheater gaat de voorstelling Verstelwerk van Hirondelles in premiere. Verwacht een show met acrobatiek, luchtacrobatiek en jonglarie waarbij de haute couture kleding je om de oren vliegt. Zondagmiddag geven de spelers van Circus Meerfout een dikke knipoog naar het klassieke circus. De show bestaat uit een opeenvolging van spetterende circusacts die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Zeker weten dat je op het puntje van je stoel zit!

Er zijn nog veel meer leuke dingen te zien, te doen en te beleven. Kijk voor het volledige programma met dagen en tijden op www.rootsinthewoods.nl.