zaterdag, september 30Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Rapper-songwriter Ben Forte presenteert nieuwe single in GIGANT

Foto: Gigant

De 22-jarige, Utrechtse rapper-songwriter Ben Forte presenteert zondag 18 juni zijn nieuwe single “Dat ene bankje” in het muziekcafé van GIGANT in Apeldoorn. Het concert vindt plaats om 16:15 uur en is gratis toegankelijk. Alle informatie is te lezen op www.gigant.nl.

Ben Forte praat in zijn muziek eerlijk over onzekerheid, verlies en zijn zoektocht naar geluk. Met zijn Nederlandstalige teksten en eigen producties zit zijn muziek vol energie, motivatie en wil hij anderen inspireren. Zijn eigen inspiratie haalt hij uit artiesten als Twenty One Pilots, Ed Sheeran en Chef’Special.

Na het uitbrengen van zijn debuut-EP “Rusten”, het winnen van de Amsterdamse Popprijs (2019), de supportshow van Chef’Special (2021) én het schrijven en produceren van een lied voor een nationale NS-campagne, is Ben Forte klaar voor een nieuw hoofdstuk. Dat hoofdstuk start hij met de single “Dat ene bankje”.

Ben: “Het is een heel persoonlijk, klein gitaarliedje. Van m’n 14e tot m’n 19e heb ik een relatie gehad met iemand naar wie ik elk weekend toeging met de trein. Als ik dan weer moest gaan, zaten we samen op het perron op de trein te wachten, steevast op hetzelfde bankje, op het linker stoeltje. Toen ik daar vorig jaar kwam en toevallig op dat bankje zat, werd ik opeens helemaal nostalgisch en emotioneel, wat gek was, omdat ik die relatie totaal niet mis. Maar de nostalgie die je voelt bij iets dat ooit heel mooi was, zal denk ik nooit verdwijnen. Toen ik even later thuis was, schreef ik binnen een uur dit lied.”