dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Patrick van Steen is grootmeester Five Animal Kung Fu

Foto: Ng Ying Kungfu

Patrick van Steen uit Apeldoorn is sinds mei 2020 grootmeester in de vechtsport. Zijn meester Christopher  Fournier verraste Patrick via de Ng Ying Kungfu World Federation met een prachtig certificaat en de 10de Toan zwarte band.

Five Animal Kung Fu ook bekend als het Ng Ying Kungfu in Apeldoorn wordt geleid door Patrick van Steen. Patrick, een vechtsporter in hart en nieren doet van jongs af aan al: Taekwondo, Judo, Boksen, Kickboksen en Mma. Zijn liefde voor het Chinese Kung Fu is nooit gestopt en daardoor volgde hij zijn training bij Christopher Fournier. De training bij Fournier was heel zwaar en erg uitputtend aldus Patrick.

Na jaren van afzien in bloed, zweet en tranen kreeg Patrick in 2016 zijn Chinese naam: “Long Juan Feng” afgekort “Long Feng” wat “Whirling Dragon” betekent. Hij opende zijn vechtsport school in 2016 en werkte hard aan de verspreiding van het Five Animal Kung Fu ofwel Ng Ying Kuen. Vele leerlingen passeerden de revu en Patrick was zeer succesvol op wedstrijden, zowel nationaal als internationaal.

Het was de Pai Lum Kungfu clan die het Ng Ying Kung Fu als geheime stijl van oudsher erbij beoefenden. En via Chinese meesters belande de stijl bij Christopher Fournier die het weer overdroeg aan Patrick van Steen. Patrick heeft vele workshops en cursussen gegeven en lesgegeven in binnen en buitenland. Voor al deze inspanningen binnen de Five Animal Kung Fu traditie heeft Patrick het grootmeesterschap ontvangen. Blij verrast was Patrick met deze titel, maar hij zal altijd bescheiden blijven aldus van Steen.

Wilt u grootmeester Patrick van Steen feliciteren of heeft u interesse in Ng Ying Kungfu lessen mail dan naar: kungfu.apeldoorn@gmail.com