zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Paardenspektakel Beekbergen 2022 in één woord geweldig

Foto: Paardenspektakel Beekbergen

De 33e editie van het Paardenspektakel in Beekbergen zit erop. Voor bezoekers, deelnemers en organisatie een evenement om niet snel te vergeten. De sport was van hoog niveau, het weer werkte mee en een record aantal bezoekers kwam langs om het Paardenspektakel te beleven. “Hoe ik terugkijk? Nou in één woord geweldig!” zegt organisator Mieke van Tergouw.

Een totaal van ongeveer 20.000 bezoekers kwam langs op de terreinen van Riant Equestrian Centre om het Paardenspektakel te beleven. Onder hen liefhebbers van de mensport maar ook veel dagjesmensen en toeristen die hun ogen uitkeken en zich vermaakten tijdens alle activiteiten op de Country Fair en in het Kidsdorp. Op donderdag en vrijdag (28 en 29 juli) kwamen al veel mensen een kijkje nemen om de verrichtingen in de dressuurpiste te zien. De spectaculaire marathon op zaterdag bracht enorm veel mensen op de been. Rond de zeven hindernissen op het terrein werd volop meegeleefd door het publiek. Bij de waterpartij en de hoogzit werden de rijders met een wave ontvangen door de toeschouwers. Hoewel het weer op de slotdag (zondag 31 juli) wat minder was, kwamen er die dag opnieuw veel mensen kijken naar de ontknoping van de wedstrijd. Het was niet alleen genieten van de stuurmanskunsten in het vaardigheidsparcours. Ook de show van de Veluwe Hunt met paarden en honden was bijzonder. En het gratis ponyrijden vond gretig aftrek.

Mooie sport
De sport was van hoog niveau. Bij de tweespan paarden won regerend wereldkampioen Martin Hölle. Hij zette zijn nieuwe troef Juventus in en met succes! Voor het eerst was in Beekbergen het Nederlands kampioenschap voor Paramenners. Hier ging de titel naar Ingmar Veneman. Zij heeft in haar Lipizzaner Siglavy Linada een fijn paard waarmee ze ook in dressuur hoge ogen kan gooien.

Bij de vierspannen scoorde Bram Chardon een hattrick. Hij won alle drie de wedstrijdonderdelen en werd voor het eerst in zijn carrière gekroond tot Nederlands kampioen bij de vierspan paarden. “Het is kicken om in Beekbergen te rijden. Het publiek is hier fantastisch!” Hij won dus zowel de internationale rubriek als het NK en gaf de organisatie een groot compliment: “Om na een paar jaar van afwezigheid weer op deze manier te beginnen met het evenement vind ik geweldig van de organisatie.”

Op naar de 34e editie
Volgend jaar staat het Paardenspektakel in Beekbergen opnieuw op de kalender. Naast de internationale driesterrenwedstrijd wordt ook weer het NK voor vierspannen verreden. Noteer alvast de datum: 27 tot en met 30 juli 2023.