woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Organisatie Swim to Fight Cancer Stedendriehoek zoekt vrijwilligers

Afbeelding: Swim to Fight Cancer Stedendriehoek

Stichting Fight cancer zet met Swim to Fight Cancer, op diverse locaties in Nederland, al jarenlang een onderscheidend en uitdagend evenement neer in een verrassend decor en met een sterke boodschap en missie: een wereld realiseren waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is. Op zondag 10 september is Recreatiegebied Bussloo het decor van Swim to Fight Cancer Stedendriehoek, mits nog enkele vrijwilligers zich aanmelden voor de organisatie.

Swim to Fight Cancer Stedendriehoek (Bussloo)
Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent (500m jeugd, 2km volwassenen) waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Het evenement staat gepland op zondagmiddag 10 september 2023 op recreatiegebied Bussloo. Het parkeerterrein is die middag gratis toegankelijk dankzij de medewerking van sponsor Leisurelands.

Inspiratiebijeenkomst
Om het evenement met voldoende mankracht en expertise te kunnen organiseren, is het kernteam van ‘de Swim’ op zoek naar uitbreiding van haar team. Ben jij die vrijwilliger die graag een steentje bijdraagt aan de organisatie van dit grootse evenement of wil je eerst meer informatie over ‘de Swim’? Kom dan naar de inspiratiesessie op woensdag 29 maart 2023 om 19.30u in zaal Bali van Hotel Thermen Bussloo. Tijdens deze avond wordt door Ingrid de Croon, projectleider Swim to Fight cancer Stedendriehoek, uitleg gegeven over het ontstaan van dit evenement op de locatie Bussloo. Joyce Langelaar, voorheen werkzaam bij Walibi Holland Events en betrokken geweest bij de Swim Apeldoorn in 2018, vertelt over haar ervaringen als vrijwilliger bij ‘de Swim’. “Meehelpen als vrijwilliger (kernteamlid) aan de organisatie van Swim to Fight Cancer is ontzettend gaaf en leerzaam! Het is een onvergetelijke ervaring, waarbij je samen met gedreven mensen iets wezenlijks kan bijdragen aan iets moois voor de maatschappij”.
Daarnaast geeft Stefanie van Rootselaar, directeur Stichting Fight cancer, een toelichting over het ontstaan van de Stichting Fight cancer en het belang van het ‘Swim to Fight Cancer’ evenement.

Uitbreiding van ons kernteam is noodzakelijk om het evenement door te laten gaan zoals wij het voor ogen hebben. We zijn gestart met drie kernteamleden maar hebben de rollen nog niet verdeeld, we zijn vooral benieuwd waar jij goed in bent en wat jij graag zou willen doen! Dat kan op het gebied van Marketing & Communicatie (MarCom), Sponsoring, horeca & entertainment, deelnemerswerving of door samenwerkingspartners aan ons te binden. De inzet van uren (max. 2-3 per week) kan jij zelf bepalen, je bent flexibel en waar mogelijk ondersteunen wij elkaar. Als wij ons team kunnen aanvullen met drie extra kernteamleden dan kunnen we stappen maken en kan het evenement 10 september gegarandeerd plaatsvinden” aldus projectleider Ingrid de Croon.

Samen toewerken naar een wereld waarin kanker niet meer dodelijk is!
Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ willen wij jou graag inspireren op 29 maart. In de hoop dat jij je steentje bij wilt gaan dragen aan de organisatie van dit bijzondere evenement om zo geld op te halen voor kankeronderzoek en preventie.

De koffie staat klaar en na afloop kunnen we nog gezellig napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden kan online tot uiterlijk 27 maart 2023.