donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Isabel Hofma van KBS De Zonnewende in Apeldoorn naar Gelderse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd!

Foto: CODA

Isabel Hofma van KBS De Zonnewende won gisteren de regionale editie van de Nationale Voorleeswedstrijd in CODA. Deze voorleeskampioen uit Apeldoorn plaatst zich daarmee voor de Gelderse finale op 17 april in Arnhem. Isabel nam het gisteren op tegen acht andere voorlees-schoolkampioenen uit de regio Apeldoorn/Noord-Veluwe.

In het auditorium van CODA konden klasgenoten, leerkrachten en ouders meegenieten en de deelnemers aanmoedigen. De schoolkampioenen lazen met enthousiasme voor uit een door henzelf gekozen boek en wisten het publiek te boeien met hun verhalen. Isabel Hofma las voor uit Dickie en Giga worden keihard aangevallen!, een graphic novel van de Apeldoornse illustrator en vormgever Oirik. Ze wist te boeien met dit levendige en vrolijke verhaal.

Voor de jury – gevormd door CODA directeur Carin Reinders en Hetty van de Weg-Hendriksen van de bibliotheek Noord-Veluwe – was het geen eenvoudige taak om een winnaar te kiezen. Ook de andere acht deelnemers – Nienke Kerstjens (Apeldoorn), Hannah Slootweg (Heerde), Saar Slegers (Epe), Jinte Egberts (Wezep), Hanne Dijkkamp (Vaassen), Inge-Roos Beernink (Apeldoorn), Isa Zeelen (Hattem) en Lisa Zwep (Elburg) – waren erg goed. Voorlezen kunnen deze leerlingen uit groep 7 en 8 als geen ander!

Isabel Hofma gaat door naar de provinciale finale op 17 april in Arnhem. Hier wordt de Gelderse voorleeskampioen gekozen. De winnaar van deze ronde bindt de strijd aan met de winnaars uit de andere provincies. De landelijke finale is op 24 mei in Utrecht.