maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Apeldoorn met zilveren erespeld

Foto: gemeente Apeldoorn

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Apeldoorn ontvangt Laurens Dijkhof op vrijdag 11 januari een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, plaatsvervangend algemeen directeur Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Berends was hierbij aanwezig.

De heer Dijkhof neemt na 12 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 2006 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Apeldoorn en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Apeldoorn liggen 83 Nederlandse oorlogsslachtoffers en 57 geallieerde oorlogsslachtoffer begraven. De heer Dijkhof is als consul opgevolgd door Rene van den Enk.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 375 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.