donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Komst asielzoekers op Christiaan Geurtsweg

Foto: Pixabay

Vanaf maandag 14 januari 2019 zullen de eerste asielzoekers arriveren op de tijdelijke opvanglocatie aan de Christiaan Geurtsweg. In de afgelopen weken is hard gewerkt om het pand geschikt te maken voor de opvang van maximaal 400 mensen, gedurende een periode van 1 tot maximaal 1,5 jaar. Donderdagmiddag namen de raadsleden een kijkje op de locatie om het resultaat te bewonderen.

Volgende week maandag arriveren er in eerste instantie 50 bewoners. Vanaf 22 januari arriveren de volgende 100 bewoners. De gezinnen met jongere kinderen worden vanaf 22 februari verwacht. Het college van burgemeester en wethouders heeft in november 2018 besloten mee te werken aan het verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) om de opvanglocatie aan de Christiaan Geurtsweg geschikt te maken voor tijdelijke opvang van asielzoekers.

Extra plekken zijn nodig omdat statushouders momenteel langer verblijven in de reguliere opvang door krapte op de woningmarkt. Ook is de doorlooptijd van asielaanvragen momenteel langer dan gewenst, mede omdat het aantal aanvragen sinds de zomer licht is gestegen. Landelijk gaat het op dit moment om ongeveer 5000 extra tijdelijke opvangplekken, waar verschillende gemeentes aan meewerken. Op 10 december 2018 zijn de omwonenden van de Christiaan Geurtsweg tijdens een informatieavond op de hoogte gesteld.