donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ook op Koningsdag, blijf zoveel mogelijk thuis

Foto: Beeldbank Apeldoorn Marketing

Normaal gesproken trekt de koning er op uit op zijn verjaardag, maar ook hij blijft dit jaar thuis. Dat is ook het uitgangspunt voor ons allemaal: blijf zoveel mogelijk thuis.

Ook op Koningsdag. Dat betekent ook: geen kleedjesmarkten, geen sportieve activiteiten in groepsverband, geen borrels met de buurt. Kortom, geen georganiseerde activiteiten.

Mogen we geen spullen verkopen op straat?
De bedoeling is dat we zoveel mogelijk thuis blijven, om verdere verspreiding van het coronavirus en overbelasting van de zorg  te voorkomen. Want ondanks dat de cijfers voorzichtig optimistisch stemmen, komen er nog iedere dag besmettingen bij en overlijden er nog iedere dag mensen door corona. Straatverkoop van spullen past daar niet bij. Natuurlijk is er niets mis mee als hier en daar een kind een poosje met een kleedje op de eigen oprit zit. Maar samenkomst van meer dan drie mensen of meer, zonder anderhalve meter afstand, is verboden. En dat gebeurt al snel bij een kleedjesverkoop. Dus het dringende advies is: doe het niet. Een mogelijk alternatief vormen de digitale kleedjesmarkten die via de sociale media worden georganiseerd.

Gebeurt er dan helemaal niets?
Jawel, maar heel beperkt, passend bij de crisis. We nodigen iedereen uit de vlag, met oranje wimpel, uit te hangen. Om 9.45 uur worden alle klokken geluid. Ook gebeurt er digitaal van alles: meer daarover is te vinden op www.Koningsdagthuis.nl. En oranjebitter en oranjegebak kunnen natuurlijk altijd!