maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ook dit jaar Bevrijdingsfestival in het Zwitsalpark

Foto: Delicious Media

Op 5 mei vieren we de vrijheid, dit jaar 75 jaar! Ook dit jaar wordt het Zwitsalpark en de Drieslag in Apeldoorn omgetoverd tot de festivallocatie van Bevrijdingsfestival Apeldoorn. Naast een brede programmering voor jong & oud op diverse podia is er onder andere een foodcourt met foodtrucks, een kinderdorp en een waar reuzenrad. Ook dit jaar is het festival gratis toegankelijk voor iedereen!

3JS en Ruben Annink zijn bevestigd voor het Bevrijdingsfestival Apeldoorn.
De eerste namen voor het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn zijn vastgelegd. Onder andere de 3JS en Ruben Annink met band zullen optreden op het Hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn.

Ruben Annink
Ruben Annink ken je misschien wel van het afgelopen seizoen van het TV programma ‘Beste Zangers’. Hij maakt eerlijke en warme Nederlandstalige popmuziek. De singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnink, Marco Borsato, Blof, en Guus Meeuwis. De Haarlemse zanger – die zijn carrière als straatmuzikant begon – is op zijn 15e ontdekt door Ali B waarna hij al snel hits scoorde met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Inmiddels heeft De zanger heeft afscheid genomen van de urban muziek en hij heeft zijn eigen sound en stem ontwikkeld te horen tijdens zijn laatste EP Helder Zien.

3JS
De Volendamse band 3JS is al achttien jaar onderweg, maar dat betekent niet dat het drietal op de automatische piloot de toekomst tegemoet gaat. In tegendeel zelfs, want voor het twaalfde studioalbum De Aard Van Het Beest, dat op vrijdag 1 mei verschijnt, zetten Jan Dulles, Jaap Kwakman en het kersverse bandlid Robin Küller een nieuwe koers in. De lijn die al voorzichtig werd uitgestippeld met de vorig jaar verschenen single ‘De Toekomst’, de eerste met de getalenteerde Robin in de gelederen, wordt op het nieuwe album verder doorgetrokken. “We hebben vanaf het eerste moment besloten om onze meest positieve plaat ooit te maken”, vertelt Dulles.


Drietal podia
Dit jaar vieren wij de vrijheid in Apeldoorn met een drietal podia met een programmering voor jong tot oud. Op het hoofdpodium zijn live bands te vinden als de 3J’s en Ruben Annink. Ons talentenpodium als aanvulling op het hoofdpodium, met talenten uit Apeldoorn en omstreken zodat er de hele dag live muziek gespeeld wordt. De Drieslag wordt omgetoverd tot ‘de Loods’ waar de dance liefhebbers uit de voeten kunnen. We bouwen het rustig op met disco in de middag tot techno diep in de avond.

Gratis evenement
Het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn is helemaal gratis toegankelijk! Voor jong en oud.  Zorg er voor dat je op tijd binnen bent en geniet van al het leuks dat het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn je te bieden heeft. De poorten van het festivalterrein worden op 5 mei om 12:00 uur geopend.