zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ontwerpwedstrijd kinderen voor snelle laadpaal

Foto: informatiebord.nl

De mooiste laadpaal van Nederland staat binnenkort in Apeldoorn. Kinderen mogen de laadpaal aan de Mambohof ontwerpen. Nu is die paal nog grijs, maar dat gaat veranderen. Energiecoöperatie deA houdt met Allego een wedstrijd, het ontwerp van de winnaar daarvan wordt uitgevoerd op de laadpaal.

De ontwerpwedstrijd is uitgedeeld op de scholen Vliegenier en Diamant en bij bso’s in Zuidbroek, maar is ook te downloaden op de website www.de-a.nl. Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen en een ontwerp maken. Ze kunnen hun inzending tot en met woensdag 10 juli inleveren bij de receptie van Het Kristal, tijdens de openingstijden. De prijsuitreiking is op 18 juli om aan de Mambohof.

18 juli onthulling
Op 18 juli om 15.15 uur wordt de laadpaal met het winnende ontwerp onthuld door wethouder Wim Willems. De paal is namelijk de eerste van 100 snelle en slimme laadpalen in Apeldoorn. Elektrisch rijden is prachtig, maar je bent pas echt groen bezig als je stroom dat ook is.

Elektrisch rijden ervaren
Allego zet de komende drie jaar ongeveer 100 laadpalen in Apeldoorn neer. deA levert aan deze laadpalen in samenwerking met Greenchoice groene stroom die in Apeldoorn opgewekt is. Laden aan deze palen betekent dus echt groen rijden. Op 18 juli kunnen buurtbewoners diverse elektrische auto’s ervaren, waaronder ook een deelauto.

Snelle paal in de buurt
De bestaande palen zijn 11 kW-palen, de nieuwe 22 kW-laadpunten zijn dubbel zo snel. Ze kunnen daarom meer auto’s bedienen waardoor meer mensen kunnen profiteren van de laadpaal in de buurt. Nu moeten elektrische rijders zonder eigen oprit soms nog 500 meter lopen tot het dichtstbijzijnde laadpunt. Het streven is dat dit binnenkort overal in Apeldoorn maximaal 300 meter is en dat de auto binnen 3 uur geladen is.