maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ontwaken in het Wilde hart van Nederland, de herfst(vakantie)editie.

Foto: Wildwise

Op woensdag 21 oktober en zondag 25 oktober ‘s ochtends vroeg de Veluwse natuur in. Een wandeling voor lopers, coronaproof met een kleine groep van maximaal 4 deelnemers en natuurgids Sebastiaan van Empel. Wildspeuren, wonderlijke paddestoelen, prachtig verkleurende bomen, frisse lucht, beweging, ontspanning en vitamine D, wie gaat er mee?

Zodra de zon boven de horizon verschijnt, gaan we het bos in. Terwijl het langzaam lichter wordt, ervaren we we hoe de natuur ontwaakt en zich opmaakt voor een nieuwe dag. We struinen in het ochtendlicht door de prachtig gekleurde herfstbossen en over heidevelden in ochtendmist. Terwijl de witte wieven zich uit de voeten maken, neemt gids Sebastiaan je mee in de verhalen over het gebied en de wilde dieren die hier in alle vrijheid leven. Zoals de koning van het bos, het edelhert, de wilde zwijnen, bosuilen, reeën en de wolf. De tocht eindigt zo’n twee en half uur later op de parkeerplaats met voor de liefhebbers een stevige kop koffie of thee met wat lekkers erbij.

Sebastiaan van Empel is een bevlogen en ervaren natuurgids. Naast wildexcursies voor Staatsbosbeheer verzorgt hij met zijn bedrijf Wildwise wildtochten voor grote en kleine gezelschappen en organisaties. Rondom zijn oude boswachtershuis midden in de Veluwse bossen scharrelen wilde zwijnen, komen edelherten langs en worden jonge reeën geboren. Dassen liggen er in de zon en raven en roofvogels cirkelen in de lucht. “Er is zoveel te leren en te genieten in de natuur. Als je goed kijkt, ruikt en luistert, ga je veel meer zien en ontdekken dan je op het eerste gezicht zou verwachten. De Veluwe is prachtig, dat laat ik mensen graag zien. Ga mee op pad, dompel je onder in de rust, snuif de geuren op en spot het wild. Stand back and look at nature.”, zegt Sebastiaan met een lach.

Wildspeuren in Ugchelen
De activiteit vindt plaats in Ugchelen. Bij boeking ontvang je het vertrekpunt per mail. Op woensdag 21 oktober verzamelt de groep om 08.15 uur en op zondag 25 oktober om 07.30 uur (wintertijd). Boeken kan via het nieuwe online platform Local Nature Guide