dinsdag, oktober 3Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ondernemers waarderen Apeldoorns ondernemersklimaat met een 7,4

Jumbo van der Bunt (Schubertplein) – eigen foto

In mei van dit jaar is een brede peiling gehouden onder Apeldoornse ondernemers. Met als resultaat een 7,4 voor het ondernemersklimaat. De gemeente vindt het belangrijk te weten hoe ondernemers denken over de aantrekkelijkheid en economie van Apeldoorn.

En welke verbeterpunten er zijn om het vestigingsklimaat te versterken. Deze peiling was een vervolg op het onderzoek van drie jaar geleden, toen Apeldoornse ondernemers het klimaat met een 7,2 waardeerden. Uit de peiling blijkt dat ondernemers hun eigen vestigingslocatie een ruime voldoende geven. Bijna 10% van de ondernemers heeft verhuisplannen vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie. De waardering voor de gemeentelijke dienstverlening krijgt ook een voldoende en stijgt van 6,8 in 2015 naar 7,1.

Volgens de ondervraagden verdienen de volgende zes thema’s de komende jaren meer aandacht; digitale bereikbaarheid, een aantrekkelijke binnenstad, het up-to-date maken van  de bestaande werklocatie, economische promotie van Apeldoorn, aanbesteding bij lokaal MKB én energiebesparing en energietransitie.

Wethouder Jeroen Joon is verheugd: “Een 7,4 en een 7,1; dat zijn cijfers om blij van te worden! Maar daarmee zijn we er nog niet als gemeente. Het ruimtegebrek baart ons zorgen, zeker nu er steeds minder kavels beschikbaar zijn op de bedrijventerreinen. We onderzoeken dan ook de mogelijkheden om het bedrijventerrein Ecofactorij uit te breiden. De zes thema’s die de ondernemers belangrijk vinden, staan in ons collegewerkprogramma en in de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn, die is opgesteld door bedrijfsleven, onderwijs en zorg. Mooie cijfers dus, maar óók werk aan de winkel!”

In Apeldoorn zijn 12.300 ondernemers gevestigd. Hiervan hebben 7.600 ondernemers de peiling ontvangen. Dankzij een respons van ruim 11% is een representatief beeld gevormd. De uitkomsten van de hele ondernemerspeiling zijn te lezen op www.apeldoorn.nl/ondernemen.