woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

OBS de Bongerd in actie voor de Flessenrovers

Foto: de flessenrovers

Vandaag waren de Koningsspelen op vele basisscholen in Nederland. Zo ook op openbare basisschool de Bongerd in de maten. Tijdens de Koningsspelen werden vele spelletjes gedaan zoals zaklopen, blikwerpen, domino en een zo hoog mogelijke toren bouwen.

Maar een activiteit stond al in het teken van het goede doel . De dagen vooraf werden er glazen potjes ingezameld om deze vandaag te kunnen verven om zo als sfeervol waxinelichtjeshouder een nieuw leven tegemoet te gaan. Aan het einde van de dag mochten de ouders het kunstwerk van hun kinderen dan tegen elk aannemelijk bod mee naar huis nemen.

Maar Stichting ouders van de Bongerd (SOB) had ook bedacht dat iedereen 2 dingen van huis mocht meenemen om te verkopen voor het goede doel. De items mochten niet meer dan 2 euro gaan kosten en aan het einde van de schooldag gingen dan ook vele dingen met iemand anders mee naar huis.

Het goede doel waarvoor OBS de Bongerd zich inzet zijn de Flessenrovers. Deze groep “rooft” statiegeld om een interactieve wand mogelijk te maken op afdeling Schildpad in het Wilhelmina kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

De ouders van een leerling uit groep 3 zijn de actie gestart nadat hun zoon enige tijd op deze afdeling heeft doorgebracht. Toen de ouders de school aan de Warenargaarde benaderde om te participeren in hun missie hoefde ze daar niet lang over na te denken.

Deze actiedag van de Bongerd heeft maar liefst € 254,61 opgebracht! En dat is niet alles wat de Bongerd doet. Ze zijn ook al sinds het begin van de actie een flesseninzamelpunt en ouders en leerlingen weten de weg al goed te vinden naar de statiegeldbakken die er in de school staan.

Ondanks dat het doel van € 500,- dankzij deze actie behaald is laten de Flessenrovers weten door te gaan. Voor de interactieve wand is in totaal een bedrag van € 10.000,- benodigd. Met net nog geen € 4000,- op de teller kunnen ze iedere euro goed gebruiken. Dit is ook de reden dat de actie van de Flessenrovers tot zeker 1 juni 2022 door gaat.

Want in het ziekenhuis liggen is nooit fijn, en al helemaal niet voor kinderen. Daarom is het prettig om te zien dat ze in het WKZ er alles aan doen om kinderen naast hun ziek zijn ook een fijne herinnering mee te geven aan toch meestal wel een nare aanleiding van de opname.

Alle informatie over de actie van de Flessenrovers is te vinden via deflessenrovers.nl Doneren mag ook altijd via een tikkie of op de actiepagina van de flessenrovers.