woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe kennis over baby’s die stof zal laten opwaaien

Foto: Melanie Visscher

Melanie Visscher, geboren en getogen te Deventer en nu een decennium wonend in Apeldoorn, schrijft een vernieuwend boek over baby’s (met Oh! Ah! En Echt?!- garantie)

Commotie met een goed doel
Vernieuwend, prikkelend en zelfs confronterend. Toch meer dan de commotie waard. Het zal stof doen opwaaien, maar met een zeer goed doel: het welzijn van onze baby’s. Want doordat er nu te weinig algemene kennis is van wat een baby echt nodig heeft, gaat er een hoop mis. Met grote gevolgen voor onze kinderen en zelfs de maatschappij. Psychische en gedragsproblemen, problemen op school en ga zo maar even verder. Je kunt in het eerste jaar zoveel ‘fout’ doen, dat de hersenen van je baby maar liefst 20% minder omvang hebben dan gemiddeld.

Nieuwe informatie
Weer een nieuw boek over baby’s, is dat nou nodig? Zitten we daar wel op te wachten? Het antwoord is een onomwonden ja. Dit is niet de zoveelste methode, het gaat terug naar de basis.  Wat baby’s nodig hebben weet als eerste Nederlandstalige boek het grote babymysterie te ontrafelen. Hoe werken de hersenen van een baby? Wat is onrijpheid nu eigenlijk, waarom huilt een baby zoveel en hoe zit het nu met krampen? Na het lezen van dit boek weten ouders hoe je een baby kunt laten ontspannen. Tegelijkertijd vinden ze het recept voor een gelukkige baby die zich optimaal kan ontwikkelen. Blije ouders én blije baby’s.

Niet zelf het wiel uitvinden
Het boek ‘Wat baby’s nodig hebben’ zal op 18 april 2019 met een gezellige toost gepresenteerd worden in onze regio. Schrijfster Melanie Visscher: “Dit boek gun ik elke nieuwe moeder, vol met heldere nieuwe kennis en ‘oude’ vergeten inzichten. Je hoeft je niet zelf een weg te banen tussen alle ruis aan opvoed- en babyboeken. Het geeft je een blik in je baby. Helpt je omgaan met het grootste babyleed en zorgt ervoor dat je aan het einde van de babytijd zelf ook nog overeind staat.’

De maatschappij heeft een probleem met baby’s
Baby’s hebben geen gebruiksaanwijzing en toch lijkt iedereen ernaar op zoek te zijn. Er zijn honderden boeken geschreven die allemaal de oplossing voor het ene na het andere babyprobleem beloven. Er is alleen iets wat al die schrijvers over het hoofd zien: baby’s hebben geen problemen, het is de maatschappij die een probleem met baby’s heeft. In dit boek nemen we een compleet andere invalshoek, namelijk die van de baby. Wat heeft een baby echt nodig om zich helemaal in zijn volle potentieel te ontwikkelen? Om een leven lang gelukkig te kunnen zijn? Na het lezen van dit boek weet je meer over een baby dan de meeste ‘deskundigen’ en dat zal ouders helpen om hun eigen pad te bewandelen, samen met hun baby.

Het zien van het grote geheel
Wie is Melanie Visscher? Melanie heeft haar eigen behandelcentrum in Apeldoorn. Naast haar studie en jarenlange ervaring als behandelaar is zij zich gaan verdiepen in het babybrein en wat baby’s nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Er zijn veel briljante wetenschappers die de één na de andere fantastische en baanbrekende ontdekking hebben gedaan, duizenden puzzelstukjes aan kennis. Melanie heeft al deze kleine wetenschappelijke puzzelstukjes in elkaar gezet en vervolgens gekeken naar het grotere plaatje. Ze is geen wetenschapper, maar Melanie kan iets wat niet iedereen kan of wil doen. De tijd investeren om deze informatie bij elkaar te brengen om vervolgens de wetenschap te vertalen in fijne kennis. Dat resulteerde in het boek ‘Wat baby’s nodig hebben’, dat op zo’n manier geschreven is dat ook de moeder, op van het slaapgebrek, high van de hormonen en onzeker gemaakt door de zoveelste mening, de informatie kan opnemen en toepassen.

Het boek is vanaf 13 april verkrijgbaar in boekhandels en online via https://kiind.nl/wat-babys-nodig-hebben