donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Anne Neuteboom op 13 april met nieuwe cabaretshow naar GIGANT

foto: R. Hellevoort

Op zaterdag 13 april komt cabaretière Anne Neuteboom met haar nieuwe theatershow Kijk Haar Gaan naar de theaterzaal van GIGANT. Anne maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2019: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik. De deuren van de theaterzaal openen op 13 april om 19:30 en de voorstelling start om 20:15. Tickets kosten €16,50, Vrienden van GIGANT betalen €14,50. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gigant.nl en aan de kassa van GIGANT.

Anne Neuteboom werd geboren in 1989, toen alles wat kon ademen dankzij Herman van Veen ‘Anne’ werd genoemd, dus ze wordt graag Neut genoemd. Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie. Ze won in 2014 de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival en in 2015 de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. In 2016 ging haar eerste programma Weg succesvol in première en daar doet ze inmiddels een schepje bovenop met haar tweede programma Kijk Haar Gaan.

De Theaterkrant schreef vol enthousiasme over Kijk Haar Gaan: “Kan een cabaretvoorstelling tegelijk persoonlijk en geëngageerd zijn, tegelijk energiek en kwetsbaar en tegelijk chaotisch en met een sterke rode draad? Ja, dat kan, zo bewijst Anne Neuteboom met haar tweede avondvullende show Kijk haar gaan. Het resultaat is fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten.”. Ook het NRC schreef goede woorden: “Kijk haar gaan’ is een slim opgebouwde voorstelling, waarin de gespeelde vrolijkheid uit het begin („Gaat het goed met jullie? Ja toch!”) langzaam plaats maakt voor een persoonlijk verhaal over het gemis van haar vader. Het is knap hoe Neuteboom dit persoonlijke verhaal steeds verbindt met een reflectie op haar generatie.”