maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe huurders voor winkelcentrum de Oranjerie

Foto: Stampa

De Standard Life European Real Estate Club, L.P. III (Euro Club III), heeft een aantal huurovereenkomsten gesloten met nationale detailhandelaren in het Apeldoornse winkelcentrum Oranjerie, dat momenteel grootschalig wordt gerenoveerd.

Bever, de outdoor-keten, heeft 1.000 vierkante meter gehuurd voor zijn nieuwe regionale flagshipstore, die in de zomer van 2019 wordt geopend. Bever heeft in Nederland ruim 40 buitensportwinkels, waaronder flagshipstores in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Houten.

De ANWB is reeds een verlenging aangegaan van haar huurovereenkomst, die aanvankelijk in het voorjaar van 2019 zou aflopen. Dit geldt ook voor chocolatier Villa Chocola. De huurcontractenverlengingen onderstrepen dat winkeliers vertrouwen hebben in de toekomst van de Oranjerie als winkelcentrum.

Een aantal zittende huurders krijgen binnen het centrum nieuwe winkelruimte. Read Shop heeft een nieuwe huurovereenkomst getekend voor 210 m². De winkel zal in november van dit jaar zijn deuren openen. Modewinkels Just a Joke en Noppies tekende nieuwe huurovereenkomsten en zullen nieuwe winkelruimtes betrekken.

Colin Hall, Development Manager bij Aberdeen Standard Investments: “De transacties zijn te danken aan de grootscheepse renovatie (14 miljoen euro) van De Oranjerie en zullen de reputatie van Apeldoorn als belangrijke winkelbestemming versterken. Tal van internationale en nationale merken hebben laten weten hun huurovereenkomst te willen verlengen of zich hier te willen vestigen en dat sterkt onze overtuiging dat het winkelcentrum bezoekers uit de regio zal blijven trekken.”

De Oranjerie wordt momenteel ingrijpend verbouwd. De werkzaamheden zijn in februari van dit jaar begonnen en worden in fasen uitgevoerd zodat het winkelcentrum open kan blijven. De renovatie zal in het najaar van 2019 klaar zijn. Winkelruimtes voor flagshipstores zijn al voorverhuurd aan internationale retailers als TK Maxx en Mango, die zich zullen aansluiten bij zittende huurders Zara en New Yorker, die gelden als grote publiekstrekkers. New Yorker gaat uitbreiden en zich vestigen in een nieuwe winkel van 1.290 m2.