maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe exposities Kunst in dok Zuid

Dok Zuid – eigen foto

In deze editie van Kunst in dok Zuid is werk te zien van leerlingen van docenten van Gigant. Het gaat hierbij zowel om werken van klei en porselein als ook om geschilderde portretten en schilderijen. De toegang tot deze expositie is gratis.

Bij de cursus die dit jaar door Kleywerk gegeven werd, lag het accent vooral op wat allemaal kan met klei. In formaat (klein en groot), in kleur (neutraal of heel kleurrijk), in vorm (complex of heel eenvoudig) en in techniek (draaien op een pottenbakkersschijf, porselein en handvormen). Cursisten die al jarenlang regelmatig met klei werken, konden zich dit cursusjaar specialiseren op een enkel aspect van hun werk. Nieuwe cursisten waren vooral bezig met ontdekken. In deze expositie zijn uiteenlopende en unieke werken van klei te zien.

De leerlingen van Magda Buijs hebben dit seizoen gewerkt aan verschillende manieren van opzetten van een schilderij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eerst een kleurige ondergrond maken en daar de voorstelling op schilderen of juist eerst een onderschildering opzetten waarin de vorm en het lichtdonker in één kleur geschilderd wordt. Ook zijn combinaties van schilder- en tekentechnieken gemaakt waarbij de laatste opdracht over licht en lichtinval ging; dit leverde prachtige werken op.

Cursisten van Margreet Heinen hielden zich bezig met het schilderen en tekenen van modellen en portetten; dit deden ze voornamelijk op basis van een model. Aan de hand van opdrachten konden de cursisten zich veelzijdig ontwikkelen. De gelijkenis van het model stond  hierbij niet voorop, maar juist de wijze waarop het verbeeld werd, was het belangrijkste. Deze expositie toont een kleine greep uit de gemaakte werken van het afgelopen cursusseizoen.

U vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Voor de algemene openingstijden van dok Zuid kunt u kijken op http://accres.nl/wijkcentra/wijkcentra-apeldoorn/dok-zuid; de openingstijden van CODA dok Zuid vindt u  op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.