zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe expositie Kunst in dok Zuid

Dok Zuid
Foto: Accres

In dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn zijn het hele jaar door werken van verschillende kunstenaars te bewonderen. De komende periode (t/m 31 oktober) zijn dat foto’s van Amateur Fotografen Vereniging en beeldhouwwerken van Maria Peters. De expositie in dok Zuid is tijdens reguliere openingstijden gratis te bezoeken.

Amateur Fotografen Vereniging (AFV) bestaat uit ongeveer 45 enthousiaste amateurfotografen uit Apeldoorn en omgeving. Zij komen één keer in de twee weken bij elkaar om samen foto’s te bespreken of om onder leiding van een professionele fotograaf met foto`s bezig te zijn. De jaarlijkse expositie in dok Zuid staat in het teken van rechte (lijnen), vlakken, rechthoekige figuren zoals vierkanten, driehoeken, rechthoeken. De leden hebben ook dit jaar het thema weer op een creatieve manier tot uitdrukking gebracht.

Maria Peters heeft altijd in het basisonderwijs gewerkt en is in 2004 bij atelier De Werkplaats begonnen met beeldhouwen; dit deed ze om het verlies van haar echtgenoot te verwerken. Ze ontdekte het plezier in het creëren van vormen die soms al in de steen zitten en soms vanuit haar fantasie ontstaan.  Peters maakt zowel figuratieve als abstracte beelden waarvoor ze allerlei steensoorten gebruikt zoals speksteen maar ook middelharde steensoorten als serpentijn, kobalt en albast. Verrassend is altijd weer de kleurenpracht van elke steen die je ziet als je het beeld na de bewerking en het polijsten in de was zet. Peters deed in 2015 en 2017 mee aan de Kunstroute in Ugchelen en geeft inmiddels ook zelf les in het leren werken met steen.

U vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Voor openingstijden kunt u kijken op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden of op http://accres.nl/wijkcentra/wijkcentra-apeldoorn/dok-zuid.