vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn ontvangt Gelders Sportgala 2018 in Orpheus

De winnaars van het Gelders Sportgala 2017 op het podium
De winnaars van het Gelders Sportgala 2017 op het podium
Foto: Mathilde Dusol

Apeldoorn is dit jaar de gaststad van het jaarlijkse Gelders Sportgala. De 9e editie van het Gelders Sportgala is op dinsdag 11 december in Theater Orpheus. Tijdens het Gelders Sportgala 2018 worden de Gelderse topsporters en talenten geëerd en worden de mooie momenten van de sport gevierd.

Apeldoorn is blij met de komst van het Gelders Sportgala naar de stad. “Het Sportgala en Apeldoorn passen goed bij elkaar. Veel Apeldoorners doen aan sport, dat vinden we belangrijk en daar bieden we in onze stad dan ook veel gelegenheid voor. En elk evenement rond topsport zien we als een uitgelezen kans om sport extra onder de aandacht te brengen”, aldus Nathan Stukker, wethouder Sport.

Tjienta van Pelt, directeur Gelderse Sport Federatie, is verheugd met Apeldoorn als gaststad. “Apeldoorn zet zich al jaren in voor sport en bewegen. Niet alleen voor de inwoners van de eigen stad maar ook voor alle Gelderlanders met de vele evenementen. Wij zijn dan ook heel blij dat Apeldoorn dit jaar de gaststad van het Gelders Sportgala is.“

Gelders Sportgala
Jaarlijks organiseren Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie in opdracht van de provincie Gelderland het Gelders Sportgala. Hierin staan sporters uit de provincie Gelderland, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, centraal. Ook dit jaar maken vele Gelderse atleten weer hun opwachting op dit feest. Omroep Gelderland zal verslag leggen van deze avond.