zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe expositie Kunst in dok Zuid

Dok Zuid – eigen foto

In dok Zuid is op dit moment weer een nieuwe expositie Kunst in dok Zuid te zien. Tijdens reguliere openingsuren is nog tot en met 4 maart werk van verschillende kunstenaars gratis te bezichtigen.

Mieke Vloon

Mieke Vloon is op latere leeftijd gaan schilderen en vindt zichzelf een echte vrijetijdskunstenaar. Ze werkt het liefst met acrylverf in combinatie met verschillende technieken en materialen. Zo schildert ze bijvoorbeeld op een ondergrond van krijtpoeder waardoor een mooi craquelé effect ontstaat; ook werkt ze met veel kleurennuances verf. Haar thema’s zijn veelal mensen en dieren.

Katarina Jankowski

Katarina Jankowski voelt zich gevormd door twee culturen: Nederland, haar huidige vaderland en Polen, haar geboorteland. Haar hart ligt bij de klassieke kunst. Ze is als autodidact begonnen, maar besloot na lang zoeken toch een opleiding te volgen aan de Academie voor Kunst en Ambacht. Tijdens haar studie maakte ze kennis met verschillende technieken waaronder eitempera, tempera grassa, Punische was en fresco. In deze expositie zijn vooral stillevens te zien. Een overzicht van haar werk is te zien op www.katarina-art.nl.

Kees van Dieren

Kees van Dieren volgde lessen aan de Nationale Schilderschool en ging daarna in het schildersbedrijf van zijn vader werken. Hij switchte in de jaren zestig naar docent in het lager technisch onderwijs en volgde daarom in de jaren zeventig nog een opleiding aan de Academie Beeldende Vorming in Amersfoort. Van een collega leerde hij meubels maken, wat een grote hobby is geworden. Zijn veelzijdige achtergrond zorgt voor een breed spectrum aan vaardigheden waardoor hij van alles maakt. Hij exposeert in dok Zuid met objecten in de vitrines.

Over Kunst in dok Zuid

Sinds de opening in 2009 biedt dok Zuid ook de mogelijkheid om te exposeren. Zowel bij de entree aan de voorkant als aan de achterkant zijn wanden als expositieruimte ingericht. Ook in het hart van het gebouw kan geëxposeerd worden; hiervoor zijn vijf panelen en drie vitrinekasten aan de wand beschikbaar. Talloze schildergroepen, beeldend kunstenaars, verzamelaars en maar ook sieraadkunstenaars hebben al van de mogelijkheid om te exposeren gebruikgemaakt.

U vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Voor de algemene informatie over dok Zuid kunt u kijken op www.accres.nl/portfolio/dok-zuid; de openingstijden van CODA dok Zuid vindt u  op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.