donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe expositie in dok Zuid

Foto: CODA

Een nieuwe expositie siert de wanden van dok Zuid. Van 22 mei tot en met 30 juni 2023 zijn kunstwerken te zien van diverse exposanten. Van art quilt tot schilderijen en portretten. De toegang is gratis.

Ria van de Braak: kunst met textiel
Al van jongs af aan is Ria van de Braak geïnteresseerd in allerlei vormen van werken met textiel, zoals breien, haken, naaien en borduren. Zij houdt ervan om te experimenteren met kleur en materiaal. Via het maken van quilts en werken met vilt is zij op deze vorm van handwerk gekomen. Een soort art quilt waar ook met allerlei materialen en vormen gewerkt wordt. Op de foto een van de werken van Ria met de titel ‘’Golfslag’’.

Cursisten van Ingrid Arensen: diverse schilderwerken
Ingrid Arensen geeft al meer dan 23 jaar schilderlessen. In een ontspannen sfeer ondersteunt zij in haar atelier cursisten in hun eigen techniek. Ingrid heeft inmiddels een eigen stijl van schilderen ontwikkeld die misschien het best met het “magisch realisme” te vergelijken is. Zij werkt graag met olieverf omdat het zo langzaam droogt en daardoor kleurnuances mooi in elkaar overvloeien. www.kunstvaningrid.nl

In haar cursussen probeert Ingrid iedereen zo goed mogelijk te stimuleren in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. De materiaalkeuze is vrij. Er wordt van alles geprobeerd, maar er zijn ook mensen die trouw blijven aan één techniek. Pentekenen, pasteltekenen, aquarelleren, acryl- en olieverf, het wordt allemaal toegepast. Drie groepen cursisten exposeren nu in dok Zuid met hun mooiste werk van het afgelopen jaar. Iedereen heeft een eigen stijl en techniek ontwikkeld en dat zorgt voor een interessante expositie in dok Zuid met veel diversiteit.

CODA dok Zuid is te vinden aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn; kijk voor de openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl